Viimeinen talvilomaviikko

Huomenna alkaa taas työt ja hevosharrastus jäänee taas vähemmälle. Kuluneella viikolla en ole tehnyt lähes mitään muuta kuin ratsastanut, ollut hevosten kanssa ja paiskinut tallihommia. Lihakset huutaa hoosiannaa nyt ja öisin ei saa nukuttua, mutta on ollut mukava aktiiviloma :)

Maanantaina kävi eläinlääkäri ja otti laajat verikokeet molemmista. Iitulla jatkettiin Histecciä, 10 tablettia aamulla ja 10 illalla viikon ajan. Käytiin myös Maijun kanssa maastossa ihan tässä meidän viereisellä tiellä. Mentiin tien päähän ja takaisin. Itse menin Iitulla edellä ja Iitu kulki reippaasti. Otimme lenkillä paljon siirtymisiä.

Simo on pudottanut 50kg. Nyt mahtuu mittanauhakin ympäri :'D

Tosin nyt pitää pudottaa vielä toinen mokoma, että saadaan paino alle 500 kg.

Tiistaina mentiin lähes sama lenkki Sennan kanssa tosin itse menin tällä kertaa Simolla edellä. Simo ei oikein viitsinyt nostella jalkojaan ja kompuroi, mutta otettiin siirtymisiä taas, joilla herättelin Simoa ja yritin saada sitä takaosaa alle. Simolla menee niin paljon energiaa hölmöilyyn, esimerkiksi pään heilutteluun, jolloin kompastuu jalkoihinsa. Pitäisi saada nuo kaikki ylimääräiset hölmöilyt suunnattua siihen työn tekoon. Lenkin aikana eläinlääkäri soitti ja kertoi, että verikokeet oli puhtaat. Iitu sai varmuuden vuoksi reseptin kortisonikuuriin, mutta koska pelkkä Histec on tehonnut niin hyvin niin sovittiin, että jatkan sillä ja vasta jos tuntuu, että ei auta niin silloin otetaan se kortisoni. Iitu saa tällä hetkellä 5 tablettia hisctecciä aamulla ja illalla niin kauan kun lepän tai jonkin muun puun siitepöly aiheuttaa oireita. Hienosti Iitu on lenkillä yskässytkin kurkussa kurlaavia räkäklimppejä pois.

Hempeilyhetki metsässä

Näiden värit erottuu hauskasti tässä, on ihan eri puusta veistetty


Keskiviikkona satoi kaatamalla ja hevosilla oli vapaapäivä. Itse siivosin tarhasta lantakasoja. Naapuri haki meiltä olkia varsovalle tammalleen.

Torstaina Marika tuli ratsastamaan Iitulla ja mentiin taas lentokentän suoralle, jossa on hyvä päästellä niin lujaa kuin irtoaa. Ikävä kyllä torstaina satoi aivan kaatamalla ja lenkillä mukana ollut GoPro kastui niin, että kuvasta ei hirveästi ottanut selvää. Kamera oli vaihteeksi Marikan päässä ja itse menin Simolla edellä menomatkalla. Käännettiin kamera lenkin puolivälissä toistepäin, eli takaraivolle, jolloin se kuvasi taaksepäin. Ihan hauska kuvakulma. Tultiin Simon kanssa takana. Hööksin alesta ostamani neopreenichapsit olivat ylivoimaiset sateella! Ne piti tosi hyvin vettä ja lämmitti. Turvaliivi mahtui hyvin takkini alle, mutta näytin jokseenkin koomiselta kyttyräselältä, mutta samapa tuo. Laitoin pitkästä aikaa länkkärin Simolle ja se oli ihan jees. Siinä on tosin aika kurja keventää kun sitä ei ole keventämiseen tarkoitettu. Mutta sillä on tosi hyvä laukata lujaa! Tästä lenkistä löytyy videokin;


Tilaamani pelhamit saapuivat viimein ja otin ne heti käyttöön. Käytän niitä ilman deltaa, eli kahdella ohjalla. Pääasiassa ratsastus tapahtuu ylemmällä ohjalla ja alempi ohja on löysä. Jos kuitenkin tulee tiukka paikka eli Simo lähtee viemään tai alkaa pukittaa niin nykäisen alaohjasta. Pienikin merkki riittää. Simo tuumasi tuolla maastossa metsäpolulla, että empäs pysähdy istunnalla tai pidätteillä niin tartuin alaohjaan ja pysähtyi heti.

Perjantaina käytiin Maijun kanssa taas tässä lähistöllä lenkillä. Tuolloin tuuli aika paljon ja Iitu oli melkoinen tärpästikkeli. Se otti kaikenlaista loikkaa ja säpsyi milloin mitäkin. Laukatessamme erästä loivaa ylämäkeä, loikkasi Iitu yhtäkkiä sivulle ja alkoi painaa sivuttain matalana nelissä, mutta onneksi olin hereillä niin en pudonnut kyydistä ja sain helposti kiinni. Iitu on tosi hieno kun se tottelee niin paljon istuntaa. Kun laukataan oikein lujaa kyytiä, ei oikeastaan tarvitse kuin ajatella hiljentämistä, mikä tuntuu oman kropan asennossa, jolloin Iitu hoksaa ennen kuin ehdit ottamaan pidätteitä ohjilla. Iitulla ikävä kyllä on jokaisessa askellajissa sama ongelma; joko se laahustaa tai sitten on turbovaihde silmässä. Askeleen pidentämistä ravissa ei hirveästi tajua, alkaa vaan tikata lujempaa. Mutta nämä on sellaisia asioita, joita on hyvä harjoitella :)

Lauantaina olikin ne pihaton tyhjennystalkoot, josta aiemmin jo kirjoitinkin. Tänään mennään taas lentokentän suoralle vauhtimaastoon ja Pojukin tulee mukaan. Tossua ei vieläkään ole löytynyt. Taisi olla sen tossun loppu :(

Kommentit

  1. Voi että!! Mä haluaisin kans tollasen loman! Tai tällä hetkellä edes terveen vuonon.. :( Mutta kyllä Simo näyttää hyvältä! Ainut et en tiennyt et se on niin iso et painaa 500kg :) Meidän pikkuinen ell:n arvion mukaan 350~kg

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saisi tuosta vielä kyllä laihtua, että päästäisiin edes viime kesän mittoihin. Talvella ei mahtunut edes se painomittanauha ympäri :'D Kurjaa kun Rimbo sairastaa, mutta ainakin huolehdit ja tarjoat parasta mahdollista hoitoa niin toisen on hyvä olla :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit