Iitun kevätpörinät

Iitulla on totisesti kevättä rinnassa nyt. Neiti on ollut niin kärttyinen ja kipakka. Huomasin sen jo vuolussa kun normaalisti Iitu odottaa nätisti kun vuollaan, mutta tällä kertaa kiskoi jalkaa pois ja pomppi kolmella jalalla. Neitiä kiukutti kaikki. Nyt olisi kiima, mutta odottelen silti astutuksen kanssa laidunkautta. En halua, että varsa syntyy pihattoon huhtikuun puolella kun on vielä kylmiä pakkasöitä ja astutus on muutenkin laidunkaudella helpompaa. Iitu voi olla vaikka pari viikkoa orin luona ihan rauhassa.

Tuli taas myös todettua se, kuinka Iitu rakastaa esteitä ja keksii hypättävää ihan mistä vaan. Keskiviikkona taluteltiin paria alkeistyttöä metsässä Iitulla ja Simolla. Polulta löytyi ojia, joiden yli normaalisti vain kävellään, mutta Iituhan näki ne kaikki maastoesteinä ja mokoma hyppäsi ne. Hienosti Iitulla ratsastanut tyttö pysyi selässä vaikka ei ole muuta kuin ravannut aiemmin, mutta kääntyessämme polulla takaisin todettiin, että on parempi tulla alas selästä ja minä talutan Iitua pitkällä narulla. Voi mitä hyppyjä silloin tulikaan! Iitu hyppäsi ojia valtavan korkealta ja vielä pukitti innoissaan hyppyjen jälkeen.

Sääli kun meillä ei ole kenttää, jossa päästäisiin hyppäämään ja pelto sekä laidunkin on niin märkää, että ei sinne ole asiaa.

Tässä hyppyä kuvia viime syksyltä kun aloitettiin esteet Iitun kanssa;Iitu hyppäsi kesällä myös irtona laitumella

Annoin esteiden olla laitumella ja joskus kaverukset hyppelivät myös huvikseen niitä

Iitu keksi talvellakin kaikenlaisia "esteitä" hypättäväksi

Kommentit

 1. Ihana Iitu, hienosti tamma hyppää. Todella kiva postaus ja hienoja kuvia. :)

  VastaaPoista
 2. Iitu näyttää ihan tismalleen Vapulta tuossa viimeisessä kuvassa! Olisin uskonut Vapuksi jos joku olisi iskenyt kuvan naaman eteen ja väittänyt näin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iitu ottaa kohteliaisuutena. Vappu oli oikea kaunotar, RIP Vappu :'(

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit