Kuolainten desinfiointia ja eläinlääkärin käynti

Iitulla on taas keväistä siitepölyallergiaa, ilmeisesti leppä allergisoi nyt. Eläinlääkäri kävi tänään ottamassa verikokeet molemmista. Iitulla juuri tuosta allergiasta ja verikokeilla poissuljetaan myös flunssa. Simolta otettiin verikoe, jotta voidaan tarkistaa maksa ja munuaisarvot. (Viitaten jo aikaisemmin mainitsemaani mahdolliseen munuaisten vajaatoimintaan.) Huomenna saadaan tulokset ja tehdään mahdollinen hoitosuunnitelma. Histeciä Iitu saakin jo nyt, 10 tablettia aamulla ja 10 illalla.

Kyllä huomaa, että Iitu on taas mussuttanut pajua maastossa kun on punaiset suunpielet

Iitu sai käyttöön uuden satulahuovan. Hirmu söpö! (olen ostanut pari vuotta sitten, mutta ei ole tullut käytettyä..)

Tänään heitin Simon olympiat varastoon, koska ne ovat pahentaneet Simon etupainoisuutta ja kompurointia. Yritän pärjätä bauchereilla nyt jonkin aikaa. Olympiat on olleet maastossa käytössä tiukkojen tilanteiden varalta. Ne on sinänsä olleet mukavat, että ihan pienet merkit on riittäneet. Simolla täytyy saada sitä takaosaa aktivoitua. Kentälle pääseminen olisi äärimmäisen tärkeää, jotta voisi mennä ympyrällä ja taivutella kunnolla. Maastossa aloitettiin tekemään lyhyitä siirtymisiä, joiden pitäisi aktivoida takaosaa enemmän. Käynti-ravi-käynti siirtymisiä ihan muutaman metrin pätkissä.


Jotain hyviäkin uutisia on; Simo on laihtunut 50 kg viimeisen kolmen viikon aikana! :) Laihtuminen on ahkeran liikutuksen ja heinämäärän vähentämisen tulosta.

Käydessäni kuolaimia läpi tänään päätin desinfioida ne samalla. Kuolaimiin tuppaa jäämään pinttynyttä likaa, vaikka ne pestään jokaisen käyttökerran jälkeen. Näppärä pinttyneen lian poisto ja desinfiointitapa on  laittaa kuolaimet ämpäriin, etikkaa päälle ja ripotella ruokasoodaa sekaan. Sitten vain odottelee, että soodan vaahtoaminen loppuu ja heittää lämmintä vettä sekaan. Hinkkasin samalla kuolaimia käsin ja pyyhin vielä paperilla. Lopuksi huuhtelin kuolaimet vedellä pariin otteeseen. Kuolaimista irtosi kyllä pinttynyt lika tosi hyvin ja metalli kirkastu.

Huom! Vinkkinä; älä vaan laita sweet iron tai muita ruostekolaimia etikan sekaan. Irtoo meinaan se ruoste pois ja sitten on jäljellä tavalliset metallikuolaimet.Kuolaimissa oli selvästi näkyvissä pinttynyttä likaa


Soodan ja etikan yhdistäminen aikaan saa kemiallisen reaktion, jolloin sooda vaahtoaa.


Kommentit

Suositut tekstit