Vastoinkäymisiä

15.12.2014 Rasmus muutti tänään pois. Iitu ja Simo jäivät surullisena portille katsomaan perään ja Simo jopa hirnui pari kertaa surullisesti :( Itsellänikin on vähän ontto olo, Rasmuksen lähtö oli todella nopea. Se vain käveli suoraan koppiin ja auto ajoi pois. Kurjaa kun lauma pieneni. Iitu on varmaan enemmän surullinen kuin Simo, koska Rasmus oli Iitun leikkikaveri. Iitu myös tänään kolusi joka nurkan tallissa, ikään kuin etsisi Rasmusta.

Rasmuksen lähtö vaikeutaa muutenkin asioita, kun Iitua ei voikaan viedä tammikuuksi ratsuttajalle. Muutoin Simo jäisi ihan yksin, eikä hevosta voi jättää yksin. Simo stressaa jo silloinkin jos joutuu olemaan tunnin, pari yksin ja alkaa ripuloimaan, Saati sitten kuukausi yksinään. Simo masentuisi totaalisesti, enkä halua kiusata toista.

Nyt sitten ihmetellään, tuleeko ratsuttaja tänne ja jos tulee niin miten saan vuokrattua maneesia. Ikävää vain kun Iitulle oli tallipaikkakin varattu niin ei ole ihan helppo perua.

Tässä vielä kuvia Rasmuksesta meillä ollessaan;














Nyt kun Rasmus lähti, laitoin ns. hösseliksi. Okei, asiaan vaikutti sekin, että kulkiessani tarhassa, jäin saappaastani mutaan kiinni ja kaaduin kuravelliin. Onneksi ei ollut hevosta mukana tai olisi käynyt köpelösti. Totesin, että on hengenvaarallista rämpiä tarhassa, joten siirsin ruokapaikan pihattoon. Meille tuli tänään 500 kg olkipelletti säkki, joten laitoin sitä paksun kerroksen pihatoon ja ripottelin etikkaa päälle. Laitoin pihaton vastakkaisiin päätyihin 4 kg:n heinäverkot kiinni. Heinää toki varisi myös pohjan päälle tuossa touhussa. Lisäksi olin koristellut tallin kuusilla joulua varten ja myös pihatossa on kuusi, jota hevoset voivat maistella. Pihatosta löytyy lisäksi vesisanko ja suolakivi, joten siellä on mukavaa, kuivaa ja lämmintä ja hevosten ei ole pakko rämpiä kuravellissä. Lisäksi kaivoin pieniä puroja pihaton edestä  tarhassa kulkevaan ojaan, koska vesi oli jäänyt seisomaan hevosten jälkiin. Täytyy huomenna jatkaa kaivaustöitä ja yrittää täyttää pahimpia kohtia.

Olen ollut hyvin tarkka siitä, että hevosia ei ruokita pihatossa. Ensinnäkään siellä ei ole tilaa väistää ja en halua että hevoset kakkisivat pihattoon. Koska hevoset käyttävät pihattoa joka tapauksessa vessanaan, ei sillä jätepuolella ole enää väliä. Myös ennen oli ongelmana, että Rasmus potki toisia ruokintatilanteissa. Simo ja Iitu tulevat niin hyvin toimeen, että ei ole potkujen vaaraa. Simo syö omasta kasasta ja Iitu omasta tai sitten syövät yhteisestä kasasta.

Kommentit

  1. Rasmus tarvitsi sellaisen tallin, mistä löytyy kenttä ja meillä ei ole omaa kenttää. Rasmus on niin lahjakas hevonen että menee hukkaan nököttäessään toimettomana kuravellissä, eikä maastoilukaan sen kanssa oikein onnistu. Myös hevosten hoito oli hankalaa kun nuo hieman tappelivat keskenään..Nyt mm. ruokintatilanteet on helpottuneet kun potkuja ei enää satele ja voi itsekin mennä hevosten lähelle.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit