Voi Iitu!

Pikainen päivitys tilanteesta. Viimeksi ihmettelin Iitun tahmeaa menoa maastossa. Eilen kokeilin sitten työskentelyä liinassa ja harjoiteltiin piuhojen käyttöä. Piuhat olivat vain lähinnä koristeena, eli löysästi kuolainrenkaasta kylkiin. Iitun ravi oli todella hidasta ja normaalisti niin aktiivinen neiti meinasi jatkuvasti lopettaa kesken. Tänään aamuheinät syötyään löysin Iitun maasta nukkumasta. Herättyään nousi ylös ja yski kolmasti. -Nämä kaikki oireet ovat täysin samat kuin keväällä kun Iitulla oli pitkittynyt keuhkoputken tulehdus. Nyt on alettava heti toimiin! Täytyy etsiä löytyisikö joltain myynnistä esikuivattua heinää, itsellä on onneksi pari paalia pihassa, mutta en tiedä ennen kuin avaan ovatko vielä ok. Ja talvelle tarvitaan pyöröpaaliheinää myös muille kovia pakkasia varten.

Sitten on se toinen ongelma; kolme hevosta vapaasti pihatossa ja yhdelle pitäisi syöttää esikuivattua ja muille kuivaheinää normaalisti. Miten estän muita syömästä Iitun heinää ja Iitua syömästä muiden heinää? Ratkaisuksi kokeilen rajata tarhasta Iitulle oman syömislohkon. Eli aina ennen heiniä minun on vietävä Iitu erilliseen lohkoon ja suljettava sinne, jonka jälkeen voin antaa heinät ja kun on heinät syöty, käyn ottamassa Iitun pois.

Kolmas ongelma on tuo toisessa katoksessa oleva heinähäkki. Sieltä saavat halutessaan syödä vapaasti heinää. Miten estän Iitun pääsyn heinähäkille? Otanko heinähäkin kokonaan pois käytöstä? Taidan ottaa ainakin pakkasiin asti. Sitten täytyy ihmetellä..

Eilen liinan päässä

Iitu odottaa vuoroaan kun Simo ruokailee katoksessa heinämaatilla

Utelias Iitu

Uupunut Iitu


Kommentit

Suositut tekstit