Helppo C kouluohjelman harjoittelua sänkkärillä

Kun ei ole kenttää niin joutuu soveltamaan. Siispä rajasin sänkkärille koulukentän. Teippailin tolppiin kirjaimet ja sinne pääsivät Senna ja Iitu ja Maiju ja Simo harjoittelemaan Helppo C Harrasteluokan kouluohjelmaa. Tuo on helppo ja lyhyt ohjelma muistaa. Ohjelma ei ole liian vaikea Iitulle kun sisältää ihan perusjuttuja.

Iitu jaksoi ohjelman paljon paremmin kuin Simo! Senna ratsasti Iitulla hienot laukkaympyrät ja kaikki meni nappiin. Iitukin suoritti innokkaasti ja teki mitä pyydettiin. Samaa ei voinut sanoa Simosta. Simo sinkoili pari kertaa ja alkoi pukittaa kun sitä ei kiinnostanut. Ei myöskään millään jaksanut laukata koko ympyrää vaan laski raviin puolen ympyrän jälkeen.

Senna vähän koulutti Simoa kun Simo pukitti ja esitteli kaikenmaailman temppuja, jotta ei tarvitsisi suorittaa. Senna laittoi Simon laukkaamaan niin kauan, että laukkasi täyden ympyrän. Sen jälkeen Simo vaikutti jo nöyremmältä ja Maiju sai ohjelman suoritettua. 

Simolle tuli läksyjä; ympyröitä, ympyröitä, laukkaympyröitä! Töihin ilman temppuilua. Iitu oli hieno, mutta Iitulla aletaan pikkuhiljaa hakemaan muotoa.

Itse olin kameran takana ja huutelin ohjeita. Tässä kuvia harjoituksista;


Iitulla harjoiteltiin kumppareiden käyttöä. Lähinnä roikkuivat löysänä mukana.

Kumppareita kiristettiin hieman, mutta jätettiin kumppariharjoitus lyhyeksi ja helpoksi.


Iitu laukkaa reippaasti ympyrällä

Simo aloitti sinkoilun

Simo temppuilee; pukittaa

Hyppää sivuloikkaa

ja taas pukkia

Lopulta Simolta onnistui koko ympyrä laukassaKiitos ja kumarrus!

Loppukäynnit vapaasti pellon ympäri

Kommentit

  1. Voi Simo! :D Kuulostaa niin tutulta! Mitä kaikkea teet että saat muotoa haettua? Auttaako nuo kumpparit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aloiteltiin noilla kumppareilla hakemaan muotoa, koska ne joustaa ja antaa paljon paremmin periksi kuin apuohja. EI vedetä ns. "väkisin" kaulaa rullalle. Kumppareilla on myös monia eri kiinnitystapoja, voi laittaa niskan takaa kuolainrenkaiden kautta etujalkojen välistä satulavyön renkaisiin kiinni. Näissä kuvissa kumpparit on vain noissa satulan renkaissa, mutta laskettiin niitä hieman alemmas, sivuille satulavyöhön kiinni, jolloin liike muuttui heti ja Iitukin muuttui tarkkaavaiseksi ja mietteliääksi. Sitten kun on jo ihan pro, voi kumpparit kääntää toistepäin ja laittaa tuon silmukkaosion, millä kiristetään, satulavyön takaa ja kuolainrenkaiden kautta satulaan. Mutta tuossa ollaan sitten todella tiukassa koukussa ja täytyy olla aika pitkät kumpparit, että saa kiinni :) Simokin osasi käyttäytyä niin kauan kun on ollut kivaa, mutta kun alettiin taas hinkata koulua, ei ollutkaan enää kivaa ja temppuilut alkoi..

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit