Kuntoutusta

Noniin olen kohta viikon ajan kastellut, liottanut ja höyryttänyt heiniä. Ihan kuin Iitu olisi osoittanut olevansa hieman energisempi. Hyvin käyntiin lähtenyt vaivan näkö sai tänään kolauksen kun kaverit oli tuhonneet heinämaatin. Raudoitusverkot ja laudat oli revitty irti ja tuhmurit syödä mussuttivat heinää ja ottivat vaan uutta paalia ladon reiästä kun alkoi vanha loppua! Iitu siellä veti sitten isot määrät kuivaa heinää.... se siitä sitten.


Poju omistaja tuo onneksi piakkoin Helsingin reissulta minulle tuliaisia, nimittäin Equi2000 Life! ja Equi2000 Hustex -lisäravinteet. Equi2000 Life! on korkealaatuinen biotiinitiiviste, joka tarjoaa optimaalisen ravitsemuksellisen tuen kavioiden, ihon ja karvan hyvälaatuiseen kasvuun. Se sisältää tehokkaasti vaikuttavia luonnonmukaisia hivenaineita ja rikkiyhdisteitä, jotka kehittävät kavioiden rakennetta ja kestävyyttä samalla parantaen ihon ja karvapeitteen kuntoa. > Tätä aion antaa Simolle huonoihin kavioihin ja Iitulle, koska hankaa otsatukkansa ja häntänsä aina ihan piloille.

Equi2000 Hustex on 12 luonnonyrtin harmoninen sekoitus, joka antaa optimaalisen ravitsemuksellisen tuen hengityselimistölle.  Irrottaa limaa, hillitsee yskän ärsytystä ja lisää vastustuskykyä, vahvistaa hengitysteitä. > Tämä Iitulle liman irroittamiseen.

Voi olla, että noista ei ole mitään apua, mutta aina kannattaa kokeilla mahdollisimman montaa ja etsiä sitä juuri omalle hevoselle sopivaa vaihtoehtoa.

Tällä viikolla liikutus on ollut rauhallista. Ollaan käyty kävelylenkkejä Iitun ja Simon kanssa. Löydettiin uusi reitti, ihanan pehmeä pohjainen peltotie, jolla Simokin jaksaa kävellä. Tossut on tosiaan silti jalassa, mutta toissuista huolimatta reagoi heti kovalla pohjalla esimerkiksi tiellä. Iitun kulkee reippaasti käynnissä, mutta heti kun nopeutetaan askellajia, alkaa Iitu hyytyä ja yskiä. Yskiminen on hyvä juttu, kun silloin räkä tulee ulos. Eläinlääkärikin keväällä sanoi, että olisi tärkeää liikuttaa ihan hikeen, jotta räkä lähtee likkeelle ja tulee yskiessä ulos. Mutta milläs liikutat kun Iitusta tulee ihan tahmea kun se väsyy nopeasti. Sitten joudut pumppaamaan pohkeilla ja patistamaan eteenpäin, eikä siltikään irtoa. Noh pikkuhiljaa lisätään vauhtia jaksamisen mukaan.

Katja käväisi tällä viikolla ratsastelemassa Simolla laitumella. Simohan oli oikein tallin kauhu silloin kun asusteltiin samaan aikaan Katjan ja Nesson kanssa Aitotallilla. Katjalla oli sellainen mielikuva Simosta, kuin mitä se silloin meidän alkuaikona oli; pukitti ratsastajat pois selästä käynnissä, koskaan ei tunnilla tiennyt, milloin Simo lähtee sinkoilemaan ja pukittelemaan villiten muutkin hevoset. Ja itse maistoin kentän hiekkaa monia kertoja.

Simo oli kuulemma positiivinen yllätys, kun oli kiltti ja rauhallinen ja jopa reipas. Teki mitä pyydettiin, Hieman kankeasti tosin, ei ihan toimi niin pienillä merkeillä kuin Nesso, että sai ratsastaa mutta ainakin suunta on oikea :) Täytyy jatkaa nyt sitä Simon jumppaamista ympyrällä ja tehdä avotaivutusta ja sulkuja.

Hevosen kanssa on silti kiva harrastaa, vaikka aina ei pääsisikään laukkaamaan hurjaa kyytiä. Nyt keskitytään juurikin siihen, miten hevonen ragoi mihinkäkin apuihin ja pystyy myös paremmin keskittymään itseensä ja omaan istuntaan ja apuihin.


Kommentit

Suositut tekstit