Koulujumppailua

Simo paisui kuin pullataikina kun joutui olemaan kuukauden vähemmällä liikutuksella kavioiden takia. Nyt on aloitettu taas kunnon liikutus. Lauantaina käytiin kolmen tunnin maastolenkki, joka sisälsi monipuolisia pohjia ja niin ylä kuin alamäkiäkin. Poju oli matkassa mukana ja mentiin paljon pitkää laukkasuoraa ja ravisuoraa. Simo puuskutti ja tuli ihan kunnon hikeen tuolla reissulla.

Taukopaikalta

Sunnuntaina Eva kävi ratsastelemassa Simolla ja Simo pääsi taas kunnolla töihin. Eilen jumppasin itse Simolla pellolla koulua. Ei se vauhti, vaan se taipuminen eli tehtiin pääasiassa käyntityöskentelyä. Vaihdoin myös Simon kuolaimet kevyempiin, sillä olympia on todella kankea, eikä sillä saa hevosta muotoon. (maastossa toki jatketaan sillä edelleen turvallisuussyistä, sillä jos on mennäkseen niin menee..) Ratsastelin rohkeasti varsinivelillä (baucher) ja lisäsin ylä ja alaturpiksen suitsiin. Kyllä muuten itsellä tuli hiki. Olympioilla on menty suht löysällä ohjalla ja niillä riittää pienikin liike ohjilla. Nyt Simo nojasi oikein kunnolla ohjaan ja jouduin oikein sahaamaan ohjaa kun tein ulko-ohjalla johtavia ohjasotteita ympyrällä.

Ensin pidin Simon asetettuna sisäänpäin pääty-ympyrällä ja toistin harjoituksen molempiin kierroksiin. Oikeassa kierroksessa joutui tekemään huomattavasti enemmän töitä, sillä Simo oli todella kankea. Annoin hetken pidempää ohjaa ja käveltiin pellon reunoja pitkin. Vaihdoin pian asetuksen ympyrällä ulospäin. Silloin oikeaan kierrokseen oli helpompi mennä kun Simo venyttää ulospäin asetettuna oikeaa kylkeään ympyrällä vaikka kuljetaankin oikeaan kierrokseen. Vasempaan kierrokseen mentiin myös ulospäin asetettuna ja se oli Simolle vaikempaa kun vasemman kyljen piti venyä.

Ympyrän jälkeen otin suoralla pätkät harjoitusravia. Ideana oli tehdä vain siirtymisiä. Päädyssä ratsastin kulmat ja muutaman toiston jälkeen siirryin takaisin ympyrälle. Tällä kertaa menin puoli ympyrää ravissa asetettuna sisäänpäin. Sen jälkeen taas käyntiä ja taas puoli ympyrää ravia. Otin vielä lopuksi parit laukan nostot ympyrän kaarella. Ihan vain nosto -pari askelta -kiinni. Simo nosti laukat mutta kankeasti. Simoa ärsytti kamalasti. Häntä viuhtoi ja pari kertaa ryösti sivulle kotia kohti, kun huomioni herpaantui, mutta sain kiinni.

Simon kanssa joutuu olemaan todella tarkkana ulkoavuilla. Ulkopohje kiinni ja ulko-ohja tiukkana. Jos hetkeksikään herpaantuu, puskee Simo sivuttain ulos ja ryöstää. 

Olin aivan hiessä tuon jumpan jälkeen ja niin oli Simokin vaikka mentiin lähinnä käyntiä. Mutta tuossa Simo joutui käyttämään kroppaansa ja lihaksiaan. Varsinivelillä Simo ei ole niin hyvin hallussa kun olympioilla ja kädet on aika rikki kun joutuu tekemään jatkuvasti töitä. Mutta eiköhän se tuosta taas tokene kun vaan viikottain jumppaillaan. Simo osasi jo kantaa itseään hienosti, mutta maastoilun myötä on alkanut nojata kuolaimeen ja menee pitkänä pötkönä etupainoisena.

Senna ja Iitu olivat samaan aikaan pellolla ja sieltä tuli hienoja pikku pätkiä koottua käyntiä :) Piuhat todettiin tarpeettomiksi kun Iitu osaa ilmankin. Senna tulee perjantaina jumppamaan myös Simoa. Torstaina käyn Iitulla kunnon laukkamaastossa ja myös Poju ja Simo on mukana. Saas nähdä mitä tulee :) 

Kommentit

Suositut tekstit