Myslistä tehoa treeniin

Aloitin tuossa pari viikkoa sitten antamaan Iitulle mysliä ratsastusta edeltävinä iltoina, jotta saisi lisäenergiaa ja jaksaisi loppuun asti. Voi pojat, se mysli toimii! Toissapäivänä nelistettiin hirmuista kyytiä metsätiellä ja Simokin vaihtoi takana neliin. 31 km/h oli huippunopeus suoralla.

Mysli, jota syötän on Kodin Terrasta saatava Black Horsen Harmony Mix. 



Normaalisti syötän Mineral Plussan kivennäistä heinän ja ruohon lisäksi. Lisäksi Iitu ja Simo saavat molemmat jatkuvalla syötöllä biotiinia. Toiset tykkää antaa kuurina, mutta itse annan jatkuvasti (kengittäjän suosituksesta). Racing biotiini on edullista ja purkki riittää pitkäksi aikaa.



Tuossa myslipaketissa oli ihan älytön annostus, kaksi litraa päivässä! Piti oikein hieraista silmiään. Kivennäistä annan max 2 desiä päivässä. En kuitenkaan anna Iitulle noin paljoa mysliä. Näköjään tuo 5 desiäkin on riittänyt lisäämään energiaa. Ja Iitu saa mysliä nyt kolme, neljä kertaa viikossa. Myslin pitäisi täyttää kivennäistarve, mutta antamani annostus on niin pieni, että heitän suunnilleen desin kivennäistä sekaan. Kokeilemalla se paras määrä selviää ja yleensä arvioin silmämääräisesti ruoan määrän, mikä on toiminut hyvin. Toiset tykkää mitata tarkkaan jokaisen ruuan murusen ja heinänkin, mutta ei näillä puskapolleilla ole niin justiinsa. Heinänkin kanssa pelataan kelien mukaan.

Hevosethan ovat saaneet siis jo parin viikon ajan heinää laitumelle, kun tämä sateinen kesä on pilannut koko laitumen. Vaikka voisi luulla, että kun vettä sataa niin ruoho vihertää.. Yksi lohko on ollut pari viikkoa kohta suljettuna, jonne heitin lisää ruohon siementä ja apulantaa. Ajattelin viikonloppuna päästää hevoset sinne vihreälle, jos ei sada.

Tarhan puolelle olen levitellyt lisää suodatinkangasta ja kivituhkaa. Kivituhkaa pitäisi tilata vielä yksi kuorma lisää, koska sitä on nyt niin ohut kerros.

Tässä pikku pätkä eiliseltä kun ratsastin Iitulla edellä. Eilen oli vähän rauhallisempi meno ja jouduin välillä ylläpitämään laukkaa. Toissapäivänä mentiin niin lujaa, että eilen ei löytynyt menohaluja. Eilen oli kyllä todella tuskainen ilma, oikein hiostava, joten laitetaan sen piikkiin.


Kommentit

Suositut tekstit