Hyvät vinkit tarpeen

Kengittäjä kävi eilen vuolemassa Simon ja Iitun. Simon kaviot on olleet tänä kesänä niin kehnossa kunnossa, että oli selvää että ei lähdetä edes yrittämään kengitystä. Simolla olikin vain yksi kenkä jäljellä. Kengät pysyivät kaksi viikkoa ja ensimmäinen kenkä tipahti juuri näyttelyn jälkeisenä päivänä. Käytin sitten liikuttaessa tossuja niissä jaloissa, joista kengät puuttui. Laitumella Simo oli kengättä eikä arkonut. Nyt kaviot kuitenkin jouduttiin vuolemaan todella lyhyiksi kun seinämää ei juuri ollut jäljellä. Simo on edelleen laitumella ilman kenkiä, mutta mihin tahansa sen sieltä ottaa, vaikka vain taluttaisi pihatiellä, täytyy laittaa tossut.

Todettiin, että jatkuva biotiinin syöttö ei riitä vaan täytyy ottaa kovemmat keinot käyttöön. Kengittäjä suositteli soijarouhetta, johon sekoitetaan öljyä. Sellaisella konstilla oli erään asiakkaan hevosen kaviot saatu hyvään kuntoon. Kokeilen ensin sitä. Onhan markkinoilla vaikka minkälaista kallista tököttiä, mutta useimmat taitavat olla vain lumetta. Tai ehkä toimivat yhdellä mutta eivät toisella.

Cavalorilta löytyy Hoof Aid Special, mutta testaan ensin tuota edullisempaa soijarouhetta + öljyä. Sääli, että vaikutukset näkyy vasta vuoden kuluttua..

Kengittäjä sanoi, että tämä kesä on aiheuttanut sen, että useat hevoset ovat tiputelleet kenkiään. Kaviot ovat pehmenneet jatkuvassa kosteudessa ja sädemätää on liikkeellä. Niinhän noillakin oli orastava.. Säteessä oli mustaa ja haisi pahalle. Säde myös punotti kun se vuoltiin. Taas tuli käyttöä erinomaiselle Thrush Stopille! Sitä laitettiin kummallekin säteisiin.


Kunpa ikävät uutiset olisi jääneet Simoon. Kengittäjä huomasi, että Iitun etuseen oli kaivautunut kivi. Ja syvälle olikin kaivautunut. Kengittäjä kaivoi ja kaivoi koloa. Ikävä kyllä kivi oli anturalla, joten kaviota ei voinut puhkaista, sillä kaikki paino on siinä kohtaan. Kengittäjän kaivamasta reiästä alkoi tihkua verta, joten sinne laitettiin haude. Haude oli tervaa ja jotain sammalta/turvetta,ei millään muistu nimi mieleen, mutta tältä näytti;

 Hauteen päälle laitettiin bootsi jalkaan. Myös laitumelle, jotta haude pysyisi. Reikä oli niin hankalan muotoinen, että sinne ei millään meinannut saada pysymään mitään. Tänään otin bootsin pois ja kurkkasin, ei ollut enää haudetta joten tein tuosta tökötistä uuden ja tervasin. Iitu ei kuitenkaan ole tippaakaan ontunut tai arkonut, joten liikuttaa voi normaalisti. Sama Simon kanssa. Kunhan käyttää vaan ahkerasti bootseja ja Iitulle täytyy haudetta vaihtaa.



Nyt sitten ihmetellään, että mitähän tököttiä alkaisi syöttää. Simo saa olla kengättä niin kauan kunnes kaviot paranee ja ehkä koko loppuikänsä, mikäli mahdollista.


Kommentit

Suositut tekstit