Hyppyjä laitumella + sairaslomaa

Simolta otettiin kengät pois tuossa kohtapuoliin pari viikkoa sitten.. Simolla on siis käytetty tossuja kavioissa aina kun on lähdetty ratsastamaan. Maanantaiaamuna hypeltiin laitumella kavaletteja ja Simo hyppäsi pari kertaa 60 cm. Minulla oli GoPro aidantolpassa kuvaamassa, jotta saisi edes jotain käsitystä, miltä näyttää. Noh, GoPron kalansilmälinssin myötä kuva on todella kaukaa, mutta kyllä siitä jotain käsitystä saa kun oikein tihrustaa. Videolta huomasin muutamaan otteeseen, että Simon ravi ja laukka näyttää erikoiselta. Simo ei ole ontunut, mutta paino on todella paljon tuolla takana ja hypätessä Simolla menee jalat sekaisin. Simo selvästi arkoo enemmän oikeaa etustaan, sitä jossa oli kaikista pisimpään kenkä ja joka irrotettiin kengittäjän toimesta.

Tässä videota hypyistä. Hypättiin siis laitumella muutamaan kertaan kavaletit (jotka nuo lähinnä juoksi yli) + Simo hyppäsi vielä 60cm yksin.







Eilen käytiin maastossa. Ihan vain käveltiin kovalla tiellä. Simo ei ontunut, mutta kova tie ei ollut hyväksi, vaikka olikin tossut jalassa. Varsinkin alamäissä Simo varoi oikeaa etusta. Ennen kotiinpaluuta laskeuduin satulasta, koska Simo alkoi jo ontua. Selvästi kavioon tekee kipeää, vaikka onkin tossu jalassa. Talutin Simon kotiin ja tutkin kavion. Ei siellä ole mitään muuta kuin että kavio on todella lyhyt ja seinämät puuttuu, joten tottumattomuudesta varmasti tuntuukin ikävältä. Peruin Simon vuokraajat tältä viikolta ja Simo saa olla rauhassa laitumella huilimassa. Täytyy lisätä täytettä tossuun. En tiedä mahtuuko kun tossu on muutenkin niin napakka, mutta pakko saada jokin kumi tai geelipohjallinen väliin, joka vähentää iskua ja laittaa ihan laitumellekin tossut etusiin. Kuiva maa on todella kova pohja, vaikka onkin ruohoa. Iitullahan oli reilu viikon tossu laitumella kanssa, kunnes reikä kaviossa oli niin tiivis, että uskalsi ottaa pois. Jos lähdetään laitumelta tai pihasta, pidetään Iitullakin silti edelleen tossuja sillä kuivuneet tiet ovat pohjaltaan todella kovat.

On ollut kehno kesä kaiken kaikkiaan! Ensin märkä maa pehmensi kaviot ja repi kengät irti, nyt kivikova, rutikuiva maa tuntuu kipeältä :(

Kommentit

Suositut tekstit