Tiukkaa treenausta ensi kesän mestaruuksiin

Kun varmistui, että Iitu ei ole tänä(kään) kesänä tiinehtynyt.. (tai on tiinehtynyt, mutta teki taas varhaisluomisen) niin päätettiin aloittaa tosissaan treenaaminen ensi kesän mestaruuksiin. Iitulla olisi tuolloin kesäkuun puolivälissä melkoinen urakka edessä kun tarkoitus on kilpailla niin koulussa, esteillä kuin käyttöratsastuksessakin. Lisäksi Iitu osallistuu rotunäyttelyyn ja tammojen kantakirjaukseen. Siinä onkin tavoitteita kerrakseen!

Iitulla on esteiden osalta pysyttty melko matalissa esteissä, max 70-80cm. Lähinnä on hiottu tekniikkaa, lähestymisiä ja hankittu sitä voimaa takaosaan. Tässä video, kun Iitu oli viimeksi kentällä hyppäämässä jumppasarjaa:Pellolla on päästy vaihtelevasti treenailemaan koulua kentän ollessa niin märkä, että se on ollut lähes käyttökelvoton jo pari kuukautta. Hyvin ne koulutreenit on onnistuneet epätasaisella pohjalla ja Iitulla on niin hyvä tasapaino, että ei juuri koskaan kompastele. (Lienee peruja siitä että 3-vuotiaasta asti on työskennelty peltopohjilla, kuljettu juurisia ja kivikkoisia kinttupolkuja metsässä ja Iitu on ollut koko elämänsä kengättä).

Iitu kulkee pyöreänä käynnissä, ravissa ja jo laukassakin vilauttelee upeita pätkiä! Iitun viikko-ohjelma on hyvin monipuolinen ja pitää pohjien salliessa sisällä niin koulua, esteitä, maastolenkkejä kuin kärrylenkkejäkin. Elo-Syyskuun vaihteessa kertyneitä kiloja yritetään myös kanssa pudottaa nyt ja käytössä onkin slowfeeding verkot kaikilla kolmella. Tavoite on, että keväällä menee 100cm satulavyö (nyt 110 cm). Pidetään sormet ristissä, että tänä talvena olisi edes vähän lunta, jotta pääsisi pellolle.

Kommentit

 1. Harmi tuo ettei Iitu tiinehtinyt. Mutta mielenkiinnolla jään seuraamaan teidän treenailua ens kesään! Onkon paljon tavoitteita, tosi kivaa :)
  Ihan kivastihan se jo tuossa hyppii, meillä on Viggon kanssa vielä paljon treenattavaa.

  http://robotunicornsattack.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kaunis tuo Viggo! Ihan minun unelmahevonen! Voikko, jolla läsi <3

   Poista
 2. Iitu on kyllä niin ihana:) Aluksi kun aloin lukea sun blogia, niin tykkäsin enemmän Simosta, mutta nykyään Iitu on vienyt mun sydämen. Se on jotenkin niin reipas ja hienokäytöksinen tamma ja näyttää siltä kuin se yrittäisi aina parhaansa mitä tahansa sen kanssa teetkin.
  Harmi tosiaan kun varsaa ei ole nyt tulossa, mutta toisaalta kiva Iitun kannalta, että saa tulevista kilpailuista hyvää kokemusta. Ja jos se sijoittuu niissä tulevissa kisoissa, niin onhan se hyvää mainosta varsallekkin, kun voi kertoa myös emän kilpailusaavutuksia.

  On ollut tosi kiva seurata sun blogia ja huomata miten vaihtelevasti vuonohevosella voi oikeasti harrastaa koulua ja esteitä. Tsemppiä tuleviin kisatreeneihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Onpa kivasti sanottu :) Iitu on kyllä vienyt monen sydämmen ja yllättänyt useat ihmiset järkevyydellään. Iitu onkin se luottotamma, jonka yleensä annan uusille ratsastajille maastoonkin kun mennään porukalla. Toki Iitultakin löytyy toisinaan omat metkunsa, mutta yleensä sen kanssa on kaikki niin mukavan helppoa ja vaivatonta.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit