Sittenkin yksi varsa tulossa ensi kesänä!

Eläinlääkäri kävi viikko Iitun paluun jälkeen ultraamassa molemmat tammat. Iitu oli tyhjä kuten oletettiinkin ja ultrassa näkyi kypsyvä follikkeli. Blenda ultrattiin jo aiemmin kesällä tyhjäksi, mutta ei tullut lainkaan enää kiimaan sen jälkeen. Pieniä merkkejä oli ilmassa, että josko olisi sittenkin tiine, kun ruokahalu oli kasvanut valtavasti ja sen myötä myös maha. Blenda on ollut myös todella rauhallinen ja helppo käsitellä.

Ensimmäinen yhteiskuva Blendan kanssa
Ultrassa ei alkuun meinannut näkyä mitään ja Blendalla oli rakkokin täynnä, mutta yhtäkkiä ruutun ilmestyi ihan selkeä sikiö. Sikiö oli jo niin pitkällä, että minäkin erotin siinä jo ihan hahmon eikä epämääräistä mustaa pistettä. Blenda olikin tiinehtynyt 23.6. astutuksesta ja on nyt viikkoa vaille neljättä kuuta tiineenä, eli vuorokausi 83 menossa nyt. Laskettu aika on mukavasti toukokuun lopulla, 23.5. Siinä saa varsa koko kesän kasvaa ja vahvistua.Toukokuu onkin ollut kahtena viime vuotena se kaikista paras kesäkuukausi.

Iitu keskittyy nyt kisauraansa ja syksyllä on tarkoitus käydä parit este- ja koulukisat lähistöllä ja talvi treenata ankarasti ensi vuoden Vuonohevosyhdistyksen 30- vuotis juhlamestaruuksiin ja kantakirjaukseen. Iitu treenikuulumisista kirjoittelenkin seuraavaksi :)


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit