Perusasioiden äärellä

Eilen oltiin Simon kanssa koulutunnilla. Teki kyllä todella hyvää saada taas ulkopuolista ohjausta ratsastukseen. Tiedostan kyllä virheet, mutta en osaa tai halua korjata niitä itse. Simolla ei ole minkäänlaista kuntoa pehmeällä hiekkapohjalla työskentelyyn ja painostakin pitäisi pudottaa sata kiloa, jotta Simolta voisi pyytää kokoamista.

Oma vika oli taas se liika pohkeella pusertaminen. Keskityttiinkin ratsastamaan jalat rentoina ja antamaan vain nopeita merkkejä. Tätä on ennenkin tehty ja se on toiminut, mutta jotenkin kun Simo alkaa puskea sisälavalla keskelle, alan pusertamaan sisäpohkeella vastaan. Simo herkistyi kyllä todella hyvin avuille tuolla tunnilla. Ratsastettiin kaikki askellajit läpi ja tehtiin siitymisiä ja ympyröitä. Simon suurin heikkous on laukka oikeaan kierrokseen. Simo tarjoaa aina väärää laukkaa ja vaikka saisikin oikean laukan nostettua, on laukka hyvin voimatonta. Vasempaan kierrokseen Simo jaksaa lähes pyytämättä laukata täyden ympyrän.Huvittaa kun juuri kirjoitin kuinka olen ratsastanut ja pyytänyt pohkeella ja ollut itse ihan loppu. Helpommallakin näköjään pääsee. Jalka siirrettiin edemmäs, satulavyön kohdalle ja pohjeapua on nopea nilkkojen yhteen vieminen, mikä on kuin sähköinen, nopea pulssi mikä vie eteenpäin. Jos jää liian pitkäksi aikaa ratsastamaan pohkeella, käy niin, että avut muuttuvat taustahälyksi ja hevonen turtuu niille. Se on jännä kuinka itse sokeutuu tai periaatteessa tietää mitä tehdä, mutta tarvitsee ulkopuolisen sanomaan, jotta muutosta tapahtuu.

Ensimmäisellä tunnilla käytiin lähinnä tämän hetkinen kunto, osaamistaso ja askellajit läpi. Tunti piti sisällään pysähdyksiä, liikkellelähtöjä ja siirtymisiä. Huvitti kyllä kun minulle on aina toitotettu, että pohjetta taaemmas, jalustimet lyhyemmäksi ja nyt pitikin tehdä päinvastoin, mutta se toimi! Istuntani rentoutui heti ja Simokin oli kuuliaisempi.

Pari hyvää pätkää löytyi videosta, tässä rakeista kuvaa;
Nyt jatketaan valkkuja kerran viikossa. Ensi viikolla vien myös Iitun valvovan silmän alle :)

Tässä vielä video;Kommentit

  1. Voi vitsit ku ois itelkii rahaa ottaa enemmän tunteja! Naurahdin tuolle "täytyisi pudottaa 100kg jotta jaksaisi koota itsensä" :D tiedän tunteen.. olen kyl löytäny yhden mimmin joka osaa ratsastaa ja jumpata mun ponia tosihyvin ja käy mielellään auttamas 1-2x vkossa. Opin jo pelkästään kattomalla niiden menoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun oot löytänyt Rimbolle liikuttajan. Apu on kyllä kullanarvoista :) Pitäisi varmaan pyytää joku ammattilainen läpiratsastamaan nuo molemmat niin näkisi mitä niistä oikein irtoaa..

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit