Kraniosakraaliterapiasta apua jäykkyyteen

Eilen Simolla kävi kraniosakraaliterapeutti ensimmäistä kertaa. Pari vuotta sitten kävi hieroja, mutta kraniosakraaliterapiasta on enemmän hyötyä selkään, jäykkyyteen ja vinouteen.

Hoitotuokio aloitettiin taluttamalla Simoa. Ensin talutin käynnissä suoralla, jonka jälkeen sama suora pätkä ravattiin. Tämän jälkeen otin Simon vielä liinassa ympyrälle ravissa. Ensin vasempaan kierrokseen ja sitten oikeaan. Oikeaan kierrokseen Simo oli jäykkä ja epäpuhdas. Hoitajan mielestä Simon oikea takajalka näytti epäpuhtaalta.

Hoito aloitettiin perushieronnalla. Ensimmäiseksi hoitaja kysyi, millainen satula Simolla on. Toin satulan näytille ja satula todettiin liian pitkäksi. Satula painaa kylkiluihin, joka aiheuttaa kipua ja jäykkyyttä. Itse penkki, 17" on sopiva, mutta tässä Simon mallissa penkin yli tulee paneelit, jotka tulevat liian pitkälle. Satula on muuten oikein sopiva ja istuu hyvin, mutta paneelit tulevat liian pitkälle.

Tällä kuvalla yritän havainnollistaa tuota paneelien pituutta Simon selässä.

Tässä näkee vielä paremmin kuinka paneelit tulevat tuon takakaaren yli.
Aion viedä satulan ensiksi satulasepälle ja kysellä, voisiko noita paneeleja lyhentää. Niillä ei periaatteessa mitään virkaa ole. Lyhentäisi sen verran, että jäisivät tuon takakaaren alle. Jos ei onnistu niin sitten ei auta kuin alkaa ostaa uutta satulaa. Lyhyt 17" tai 16,5" ja leveys saa olla xw.


Muutoin Simon lihaksisto vaikutti oikein hyvältä, ei tuntunut kireyttä tai jumeja. Ainoastaan oikeaan takapolveen Simo reagoi. Muutoin oli liikkumatta, mutta alkoi pyöriä levottomana takapolvea käsitellessä. Tuo takapolven kohta selittäisi sen, miksi laukka ei nouse oikeaan kierrokseen. Simo tarjoaa aina väärää laukkaa kun ei varaa painoa tuolle takapolvelle. Simolla oli myös vasemman puolen lapa lihaksikkaampi kuin oikean koska Simo kulkee vinossa, käyttäen enemmän vasemman puolen lihaksistoa. Oikeassa kierroksessa Simo puskee oikealla lavalla keskelle ja kaatuu sisään.

Tuota ristiselkää ja oikeaa takapolvea käsiteltiin myös laserilla. Tänään käyn taluttelemassa Simoa ja tarkkailen, näkyykö liikkeissä jotain erikoista. Keskiviikkona onkin tarkoitus taas ratsastaa. Mennään alkuun Iitun yleissatulalla, ennen kuin tuo Simon oma penkki saadaan kuntoon.

Oikea takapolvi, jota hoidettiin laserilla
Hoito-ohjeena on vaihtaa satula lyhyempään, tarkkailla liikkuvuutta, sekä aktivoida nesteiden kiertoa oikeassa takapolvessa esimerkiksi kylmäämällä savella. Jatkohoitona laseria 10 hoitokerran kuuri ja seuraava hoitokerta 2-3 viikon päästä.

Kommentit

Suositut tekstit