Lauman uusi jäsen

Eilen meidän laumaan muutti Tofa -niminen issikkatamma. Tofa oli Simon kanssa samassa laitumessa yön. Iitu ja Poju olivat kahdestaan viereisellä lohkolla. Simon on lauman pomo, joten todettiin, että Simon kanssa kannattaa päästää ensin yhteen ja lisätään vasta myöhemmin nuo tohelot mukaan. (Iitusta ja Pojusta käytetään nimitystä Tohelo ja Torvelo, koska keksivät yhdessä kaikenlaisia hölmöjä ideoita ja jekkuja). 

Simon ja Tofan tutustuminen sujui oikein rauhallisesti. Haistelivat vaan ja sitten jo söivät vierekkäin ruohoa, ei siinä sen kummempaa vaadittu. Aamulla katsoessani ikkunasta näin kuinka Simo ja Tofa rapsuttelivat toistensa säkää, voi miten söpöä! Simo ja Tofa olivat päivänkin kahdestaa ja päästettiin Iitu ja Poju sekaan vasta iltapäivästä.

Iitu oli kyllä itse ilkimys. Kurmuutti oikein kunnolla ja koko ajan oli paimentamassa. Simo asettui usein Tofan sekä Iitun ja Pojun väliin. Simo vahti Tofaa eikä päästänyt veijareita lähelle. Jonkin ajan kuluttua malttoi Simokin lopettaa vahtimisen ja muut pääsivät tutustumaan lähemmin. Pojulla heräsi jokin piilossa ollut origeeni ja Poju näytteli flehmen -ilmettä samalla tuulettaen. Yritti Poju vähän selkäänkin hypätä, mutta Tofa monotti tehden selväksi, että on turha yrittää.

Iitu oli kovin huomionkipeä kun ei ollutkaan enää ainut prinsessa. Iitu hamusi minun takin liepeitä ja seurasi pitkin laidunta sillä välin kun pojat olivat aivan lumoutuneita harmaasta kaunottaresta. Iitu kävi välillä näyttämässä kaapin paikkaa Tofalle, mutta muutoin keskittyi syömiseen ja muuhun toimintaan. Arvojärjestys säilyi toistaiseksi samana. Ellei Tofa sitten laita kampoihin Pojulle. Simo on edelleen päällikkö ja Iitu second in command.

Tässä kuvia tutustumisesta;Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit