Suunnitelmia tarhan ja pihaton varalle

Ai että odotan sitä kun pääsee touhuamaan keväällä tuonne pihalle. Etenkin odotan kentän rakennusta ja tarhan kunnostusta. Tein tällaisen ehkä vähän tökerön kuvan pihatosta, tarhasta ja laitumesta;




Kuvassa on siis tämän hetkinen tarha ja laidun. Olen korostanut harmaalla tarhan pohjustetun osan. Muut tarhasta onkin mutavelliä ja tuo punaisella korostettu osa on tarkoitus pohjustaa keväällä tai alkukesästä kun laidunkausi on alkanut eivätkä hevoset ole tiellä. Tarhassa on myös alue, joka on ollut rajattuna, koska siinä on iso halkopino. Tuo halkopino puretaan keväällä niin saadaan kaivettua salaojaputki sen alle ja myös pohjustettua sieltä.

Laidun sijaitsee tarhan vieressä ja tarhasta laitumelle menee kuja, jota pitkin hevoset kulkevat. Tarkoituksena olisi aidata kujaa pidemmäksi ja myös pohjustaa kulkureittiä, jotta tuo reitti voisi olla talvellakin käytössä ja hevosten tulisi liikuttua enemmän. Laidun olisi siis rajattuna kahteen lohkoon ja lohkot avattaisiin sitä mukaa, mistä hevosia syötetään ja toinen lohko kasvaa sillä välin.

Kunhan maa sulaa on myös tarkoitus kaivaa vesijohto talolta talliin, koska nyt joudun kantamaan veden talolta. Lisäksi tarkoitus on laittaa myös pihattoon vesijohto ja sulana pysyvä vesiautomaatti. (joo, aika tyyris investointi, mutta eipä tarvitsisi olla koko aikaa kantamassa vettä..)

Suurimmat rajoitteet ovatkin aika ja budjetti, mutta ehkä tämä tästä pikkuhiljaa edistyy.

Kommentit

  1. Miten kuivana tuo harmaa alue on teillä pysynyt? Mahtava jos saat kuivaksi koko tarhan! :) Ja onko kenttäkin tiedossa kesän aikana?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo pohjustettu alue oli tosi hyvä myös syksyn kurakeleillä. Tosin hevoset toivat mutaa muusta osasta tarhaa, mutta ei silti upottanut. Pellolle kaivettiin salaojaputket ja ojat syksyllä niin keväällä tasoitus, kangas, murskekuormat, tärylevyllä tiivistys ja hiekka päälle. Toivottavasti saataisiin tuo kenttäjuttu toukokuun aikana päätökseen niin sitä pääsisi käyttämään jo kesällä. :) ainoa ongelma lienee raha, joka viivästyttää kentän valmistumista.

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit