Äkkipysähdys laukasta

Joo, tuli sitten testattua viikko sitten kukkahackamore Simolla maastossa. Ei toiminut ihan niin kuin pellolla. Ei toiminut itseasiassa lainkaan. Meni vaan ja lähinnä matkustin kyydissä ja ohjasin. Marika oli onneksi Iitun kanssa mukana ja vaihdettiin ne eteen. Jouduin tekemään hirmuisesti töitä myös takana, että Simo ei jyrännyt Iitun ohi. Minulla oli GoPro päässä ja äkkipysähdys tallentui videolle;
Tuon jälkeen mentiin metsään kävelylle ja siellä sujui ihan hyvin. Mutta kylläpä kaverukset oli hikisiä lenkin jäljiltä!

Muutoin viikolla ehdin juoksuttamaan Simoa liinassa kerran. Meni ihan mukavasti. Kauaa en juoksuttanut, lähinnä tarkistin, onko kankea, tai arkooko jotain. Ihan hyvin meni ja olin hienosti kuulolla.

Tänään käytiin sitten Maijun kanssa maastossa. Sain naapurista kokeiluun Simolle pari ravikuolainta, josko niistä olisi apua Simon jyräämiseen. No ei ollut. Vuoniksilla, tai ainakin Simolla ja Iitulla on niin matala kitalaki, että Simo aukoi suutaan mahdottomasti kun kokeiltiin. Laitettiin siis vanhat kunnon olympiat, jotka Simo haukkasi suuhunsa ja mutusteli normaalisti. Iitulla kokeilin vuorostani kukkahackamoreja. (ei, en viisastunut maastoreissusta Simon kanssa) Iitu toimi ihan hyvin. Kierrettiin pitkä lenkki, 10 km. Pitkän tuosta teki se, että joutui menemään aika paljon käyntiä, jolloin lenkille tuli mittaa 1h 50 min.

Tilasin Viljar Shopista Simolle aisojen pidennyspalat valjakkokärryihin. Nuo edelliset, 170cm oli liian lyhyet Simolle, eikä hevosen ja kärryjen väliin jäänyt kunnolla tilaa. Simo kun on mahdottoman pitkä vuonis. Nyt on aisoilla pituutta 205 cm, joten luulisi olevan paljon mukavampaa. Huomenna kokeilen kärryjen vetämistä pellolla ja haetaan varmaan olkikuormaa ladolta niillä. Nyt Simo pystyy kunnolla venyttämään itseään ravissa kun on tilaa ( tai ainakin toivottavasti, huomenna selviää). Olen tilaillut myös yhtä sun toista uutta hevosille. Vähän hurahdin alennusmyynteihin. Voisinkin esitellä löytöjäni kunhan kaikki paketit saapuvat perille :)

Kommentit

Suositut tekstit