Motivaatio hukassa?

Motivaatio ei ole hukassa minulla, mutta tuntuu olevan hukassa hepoilla.

Toiset antavat hevosilleen kesälomaa, minä annan talvilomaa. Muutenkin nuo on olleet niin vähäisellä liikutuksella, että eivät tarvitse juurikaan sellaisia "nollausviikkoja", mitä esimerkiksi aktiivisessa tuntikäytössä oleva hevonen tarvitsee, Hassua, että yleensä hevoset lihoo laitumella niin näillä minun hevosilla on toistepäin. Ne laihtuvat laitumella. Talvella sitten lihovat kun syövät heinää, vaikka ovatkin pihatossa, missä tulee liikuttua hieman enemmän kuin että olisivat tallissa tai postimerkkitarhassa.


Laihtuminen on tehnyt hyvää. Ruohoa laitumella riittää, mutta usein näen ikkunasta kuinka kaverukset laukkaavat ja leikkivät laitumella ihan muuten vaan. Simo jaksaa laukata selvästi enemmän ja pidempään kun ei ole enää niin paljon massaa kannettavana. Ehkä voisi kokeilla pitkästä aikaa esteitä Simon kanssa. Pitää vaan löytää sopiva pohja. Hieno purukenttä on nimittäin kesän rankkasateiden vuoksi mennyt upottavaksi mössöksi, eikä sitä voi lanata traktorilla kun traktori uppoaa ja nostaa mutaa pintaan jättäen syviä kuoppia kenttään. Nyt meinataan kaivaa salaojat kentälle, jos se auttaisi edes vähän.



Vaikka itsellä ei meinaa oma aika riittää hevosten liikuttamiseen niin ne saavat silti ihan hyvin liikuntaa, kiitos vuokraajien :)

Viikko-ohjelma on kokolailla seurava;

Ma vapaa
Ti Senna ratsastaa Iitua, itse lähden Simolla mukaan jos aikaa jää
Ke Maiju ratsastaa Simoa tai käydään yhdessä ajamassa Simolla
To Maiju Simolla, minä Iitulla
Pe vapaa
La itse touhuan jotain hevosten kanssa, esim maastakäsittely, juoksutus, kaulanaru, ilman satulaa, (yritän pitää liikunnan vaihtelevana)
Su Inka ratsastaa Simoa ja Eva Iitua

Liikunnan lisäännyttyä olen miettinyt energialisää/rehua Iitulle. Iitu kun väsähtää niin helposti. Tosin viime aikoina on ollut molemmilla motivaatio hukassa. Lenkillä löntystetään laiskasti eteenpäin eikä millään jaksaisi mennä reippaasti. Vaikka reitti vaihtelee, niin jotenkin ei löydy intoa. Pitäisi enemmän tehdä sitä kenttätyöskentelyä varmaan niin sitten maastoon olisi kiva mennä. Sadekelillä nuo on olleet oikein energisiä, niin ehkä tämä kuumankostea, painostava ilma, joka on jatkunut jo pari viikkoa vaikuttaa asiaan.

Ennen kuin lähden lisäämään Iitulle rehua tai kauraa ruokavalioon, täytyy kokeilla vauhtilimua ennen lenkkejä.

// Päivitys, juuri kun mietin energialisää, totesin että Iitun laiskuus johtuu siitä, että sitä ei huvita. Laitoin eilen kolme kavalettia laitumelle ja ajattelin että vaihtelun vuoksi voitaisiin mennä niitä ravissa ja laukassa. Tarkoitus oli juosta yli, mutta  Iituhan innostui hyppäämään oikein kunnolla. Ja Simokin hyppäsi hienosti! Simo ei ole ennen jaksanut hypätä. Mentiin kavaletteja jonkin aikaa, kunnes aitasin esteet kujaan ja nostin niitä tarkoituksena hypyttää irtona. Otettiin varusteet pois. Nyt oli kolme kavalettia ja lopussa yksi 60 cm este. Iitu lähti oikein innokkaasti omatoimisesti kujaan ja hyppäsi rohkeasti. Toisella kertaa Iitun mielestä oli hauskempaa pujotella esteet. Myös Simon patistin laukkaamaan ja Simo hyppäsi komeasti ja ilmavasti kaikki esteet! Huippua! Iitukin innostui häntä korkealla laukkaamisen lisäksi myös oikein pukittelemaan riemulla. Oli niillä hauskaa! :) Täytyy jatkossakin ottaa edes yksi hyppypäivä viikkoon. Olisi myös hauska saada hyppyjä kuvattua tai videoitua niin näkee, miten menee :)

Kommentit

  1. Onko iitulla ja simolla kaikki vuokrapäivät täynnä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Periaatteessa Simolle voisi vielä yksi liikuttaja mahtua. :) Iitu on niin nuori, että harrastetaan vain 3-4 kertaa viikossa, mutta Simoa olisi tärkeää liikuttaa, jotta pysyy kunnossa. Simo vaan on vähän hankala. Yksin en anna sen kanssa maastoon lähteä, koska kiikuttaa melko varmasti pukkilaukkaa takaisin kotipihaan. Mutta kentällä/laitumella ratsastelu on toki mahdollista. Eikä kuumene liikaa kun liikkuu säännöllisesti :)

      Poista
  2. Missäpäin? Onko mahdollista jos mä ja mun kaveri ratsastettais jokatoinen kerta minä ja toisella kerralla emma?☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallimme on Pirkkalassa ja saa tulla kokeilemaan, perjantai on näillä näkymin viikosta se päivä kun ei ole ohjelmaa. (paitsi ensi perjantaina/viikonloppuna on tekeillä kaikenlaista..) Lauantaina vien hevoset metsälaitumeen koko päiväksi, se on niiden vapaa.

      Poista
  3. Okei. ☺ Saisko vaikka numeroa niin sais helpommalla tavalla kiinni kun kommenteissa :D Jos alettaisiin käymään Emman kanssa ratsastamassa saisko niin mennä että mä menisin 30min ja Emma 30min? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, en viitsi tänne laittaa numeroani, mutta laita osoitteeseen jaana.korja@gmail.com viestiä. Kerro samalla kauanko olet ratsastanut ja millaisilla hevosilla. Simo vaatii jämäkän ratsastajan, koska osaa testata. Yhtenä päivänä voi olla todella laiska ja toisena painaa pukkilaukkaa ympäri kenttää. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit