Tutustuminen etenee

30.09. Kaikki kolme olivat viime yön pihatossa. Kiljuntaa ja potkimista aiheutti lähinnä hienien jako, mutta muuten on ollut rauhallista. Simo ja Iitu ovat kahdestaan kuin paita ja peppu ja Rasmus on hieman kauempana yksikseen.



Aamulla kun vein aamuheinät, heitin heinät kolmeen kasaan, erilleen toisistaan. Heti kun lähestyin heinien kanssa, alkoivat Iitu ja Rasmus potkia toisiaan ja kiljua, kunnes Simo meni väliin suojelemaan Iitua. Rasmus jäi sitten syömään yhdestä kasasta ja Simo ja Iitu syöivät yhdessä samasta kasasta, jonka jälkeen siirtyivät yhdessä toiselle kasalle. Jännä juttu kun silloin kun Iitu ja Simo oli kaksin kirjoittelinkin siitä kuinka Simo ei päästä Iitua samalle kasalle tai rohmuaa sen ruuat.



Eilisestä ratsastuksesta ei tullut mitään. Jo harjatessa tallissa Simo pyöri levottomana. Sain kuitenkin varusteet selkään ja ajattelin ratsastella pihassa ja pelloilla, jotta säilyy näköyhteys kavereihin. No Iituhan alkoi hädissään hirnua Simon perään ja laukkasi hirmuista kyytiä aidan viertä huudelleen Simolle. Simo taas pelästyi että mikä on hätänä ja kirmaili miten sattuu. Oli tosi vaikea saada kuulolle ja Simo vain juoksi alta pois. Ehdin ehkä 10 min ratsastella kun totesin että ei tule mitään ja Simo on vaarallinen tuossa mielentilassa niin ei tiellekkään voi lähteä. Laitoin sitten Simon takaisin tarhaan ja Simo syöksyi suojelemaan Iitua ja olikin koko illan Iitun ja Rasmuksen välissä. Kävi vähän sääliksi Rasmusta kun se joutui olemaan yksikseen.. Annoin iltaheinät kolmeen heinäverkkoon erilleen toisistaan ja hevoset rauhoittuivat syömään. Hevoset myös söivät kivennäiset nätisti omista kulhoistaan. En tiedä mistä johtuu se että minut nähdessään alka kuhina ja pyöriminen ja kukaan ei tiedä miten päin olla. Ehkä yhdistävät meikäläisen ruokaan. Noh seurailen tilannetta. Tänään hepat ovat olleet koko päivän laitumella tien toisella puolella.





Kommentit

Suositut tekstit