Valmennus ja laukan nostoja

8.03.2014

Menin jo aikaisin tallille, koska ajattelin harjata Simon ulkona rauhassa. Käytin kissan furminaattoria jolla sai pyyhkiä melkoisesti, koska kyseessä on kuitenkin hevonen. Karva irtosi tuppoina tuuleen. Pesin ja rasvasin myös satulan, lännensatulan ja yhdet suitset. Ihanaa kun aurinko paistoi ja oli aikaa niin ehdin puuhailemaan kaikenlaista. Pääsimme osallistumaan Kaisan valmennukseen, koska valmennuksesta jäi yksi paikka vapaaksi. Tuolloin sattui olemaan hyvin tuulinen päivä ja kentän viereinen pressukatos piti kovaa meteliä. Simoahan ahdisti moinen rämistelijä ihan hirveästi. Jo käynnissäkin Simo sinkoili, heitteli pukkeja ja pyöri ympyrää paniikissa. Oli täysi työ saada se rauhoittumaan. Koska Simo oli niin hermona, niin teimme paljon pysähdyksiä, että se saatiin kuulolle. Harjoittelimme myös siirtymisiä ravista käyntiin ja käynnistä raviin. Simo edelleen välillä pyrähteli ja kieppui, mutta sain sen kuulolle. Harjoittelimme myös laukan nostoja käynnistä, laukka nousi hyvin. Simo ei kertaakaantarjonnut väärää laukkaa, vaikka pari kertaa lähtikin matalana sivuttain ryntäämään laukassa toiselle puolelle kenttää, mutta palautin sen aina takaisin oikealle linjalle. Laukan nostot menivät hyvin ja Simokin lopetti hermoilemisen :)

Otimme nostojen jälkeen pohkeenväistöä ja Simo teki sen melkein pelkän ajatuksen voimalla. Työnsin Simoa liikaa pohkeelle, jolloin sen peppu kääntyi liikaa. Sitten hoksasin, että aivan pieni asetus ja pienet avut riittävät, jolloin Simo ei vedä väistöä ns. "yli". Jäi tosi hyvä mieli valmennuksesta! :)

Valmennuksen Ahaa- elämyksiä olivat;
- ulko-ohja, ulko-ohja, ulko-ohja
- syvä istunta, tiiviisti hevosen ympärillä > nopeampi palautus töihin ryntäilyn jälkeen
- rauhoitus ennen laukannostoa, syvä istunta, paino taaksen ja selkeät laukkapohkeet
- kädet alas laukassa ( olen pitänyt käsiä pukittelujen varalta korkealla)
- sujuvat, pehmeät siirtymät ajatuksella.

9.03. Tänään kävimme Roosan ja Nesson kanssa maastossa. Ensin menimme kentällä laukan nostoja ja siirtymisiä, jotka sujuivat ihan hyvin. Menimme noin 8 km maastolenkin + kentällä 2,5 km. Aikaa koko touhuun meni noin kaksi tuntia ja Simo oli hiessä! Menimme ensin metsäpolkuja ja jonkin matkaa erästä hiekkatien laitaa, jossa kulki autoja. Neljä autoa ohitti meidät. Yksi tuli peräkärryn kanssa, jolloin pysäytimme hevoset tien laitaan, leveennykselle ja kärry rämisteli oli. Yksi auto kaahasi mutkasta suoraan eteen jolloin nostin käden pystyyn varoitukseksi. Idiootti kaasutti heti kun oli mennyt hevosten ohi, niin että kivet lensivät. Simo meni koko tien valmiustilassa. Takapää alhaalla, valmiina ryntäämään jos annan yhtään apuja tai jotain sattuu. Tiellä vielä tuulikin kamalasti kun menimme aukiolla, mutta hyvin selvittiin :) Kun päästiin tallille, juotin Simolle melassivettä ja vein sen tarhaan. Tässä vielä kuva Simon venytyksistä harjauksen aikana;


Kommentit

Suositut tekstit