Laukanvaihto ja näyttelyharjoituksia

28.03. Istuntatunnilla pyöriteltiin jalkoja suuntaan jos toiseen (siis omia, ei hevosen).. Opeteltiin myös ratsastaan lonkilla, eli lonkat rentoina keinuen hevosen tahtiin ja kyynerpäät kohtasivat rennosti lonkat kyljissä. Lonkkien liikettä kiihdyttämällä/hidastamalla harjoiteltiin kannustamaan hevosta raviin ja pysäyttämään. Simo kyllä hiljensi ravista käyntiin, mutta pysäyttämään jouduin siirtämällä lantiota hieman eteen. Simo on ihan huippu kun pysähtyy istunnalla.. Toki niitäkin päiviä on että vaikka kuinka myös kiskoisi ohjista, mikään ei onnistu, mutta se johtuukin sitten täysin minusta ja omasta mielentilastani. Tunti sujui hyvin kunnes Simo yhtäkkiä innostui, heitti kunnon pukin ja ryntäsi laukkaan. Laukka ei tällä kertaa jäänyt pyrähdykseksi sillä olin skarppina ja kannustin Simoa jatkamaan laukkaa. Simo laukkasi pari kierrosta ja teki myös hienon laukan vaihdon (...tosin vahingossa, mutta hei vaihto kun vaihto ja ainakin näytti hyvältä) Simolla tuntui laukan jälkeen virtaa riittävän joten otin ympyrälle kevyeen raviin kunnes Simo lakkasi painamasta ohjille. Sitten palautin harjoitusraviin ja jatkettiin harjoituksia.

Simo pyrähti vielä kerran uudestaankin tunnin aikana. Juuri tuolloin oli jalustimet pois jaluista ja ohjat solmulla kaulalla. Pysyin kuitenkin (täpärästi) selässä ja sitten palautin töihin. Simolla oli tänään vähän sellainen sinkoilu päivä.

Oli niin ihanan aurinkoinen keli, että oli pakko napata pari kuvaa tarhasta. Simo ja Salama muuttivat siis uuteen tarhaan, jossa on enemmän virikkeitä, kiviä, kuusi ja mäkeä. Nämä kuvat on otettu jo maanantaina ja kuvaan tallentui hauska hetki kun Simo hääti Salaman pois heiniensä luota.




Jäimme tunnin jälkeen pitkästä aikaa maasta käsin -tunnille jossa harjoiteltiin näyttelyssä esittämistä. Eli taluteltiin kolmion mallissa hevosta ympäriinsä, käynnissä ja ravissa ja harjoiteltiin pysähdystä oikeassa asennossa tuomarin eteen. Kyllä meillä riittää harjoiteltavaa! Pysähdys ei mennyt ihan näteimpään asentoon ja minulla ei kunto riitä juosta montaa kerrosta lujaa kenttää ympäri. Simolla kun on niin nopea ja korkea ravi. Lenkkeilyä minulle ja Simon kanssa harjoituksia ennen tunteja.

Tänään kokeilin myös ekaa kertaa kannuksia, jotka toimi ihan ok. En kyllä huomannut mittavaa eroa. Epämukavat ne oli jalassa. Tässä kuvia lettipäisestä Simosta, jolle tuli ihanat kiharat kun purin letin.







Kommentit

Suositut tekstit