Esteitä ja kaljahaaste

Viikko on ollut kiireinen, joten en ole lainkaan ehtinyt päivittää minun ja Simon kuulumisia. Aloitetaan siis tiistaista 11.03.2014 jolloin luulin osallistuvani tiistain koulutunnille. Alkuverkassa selvisi että tiistain tunnit oli yhdistetty ja kyseessä olikin estetunti. Onneksi menimme vain kavaletteja. Itsellä kun on ehtinyt vierähtää noin 14 vuotta siitä kun olen viimeksi hypännyt. Jos olisin tiennyt etukäteen en varmaan olisi osallistunut estetunnille. Simo kun on sellainen sinkoilija ja laukassakin on vielä työstämistä, niin ei olisi tullut mielenkään lähteä esteille. Hyppääminen oli aivan mahtavaa! Menimme kavaletteja ravissa ja Simo hyppäsi hienosti. Laskeuduttuaan Simo nosti usein pukkilaukan, mutta nojasin vain taaksepäin ja kiskoin päätä ylös. Välillä Simon vauhti meinasi kiihtyä jopa liikaakin ja silloin hyppääminen oli haasteellista. Simokin oli selvästi innoissaan, ei sekään ole hypännyt ainakaan vuoteen.

Ennen tiistain tuntia Simo joutui pesuun. Simo oli ilmeisesti ottanut kunnon mutakylvyn tarhasssa, koska mutakerros oli niin paksu, että ei lähtenyt pelkällä sienellä ja vesiämpärillä. Vein Simon pesariin ja pesin sen oikein kunnolla shampoolla. Simo oikein nautti kun lämmin vesi virtasi letkusta.


Torstain 13.03.2014 tunnilla harjoiteltiin ravia ja laukkaamista yhdellä kädellä ja ravaamista ilman käsiä. (heh) Ohjat laitettiin solmuun, jotta eivät sotkeudu hevosen jalkoihin ja laukattiin ympyrällä siten, että ohjat olivat ulkokädessä. Tämä toistettiin kaksi kertaa molempiin suuntiin ja viimeisellä kerralla Simo innostui heittelemään oikein kunnon pukkeja ja meinattiin jyrätä ratsastuksenopettaja. Simo kävi tosi kuumana ja painoi oikein kunnolla ohjille ja meni käynnissäkin jotain piaffen tapaista. Kun aloimme kevennellä ravissa ympyrällä, Simo rentoutui. Uskalsin jopa päästää ohjat kokonaan irti ja kevensin ravissa kädet ilmassa. Sekin oli hauskaa!


Oli muuten minun vuoroni saada "kalja"haaste. Toteutin sen lauantaina tallilla ja tässä on video haasteesta;Näytän videolla aivan kilpikonnalta tuolla turvaliivillä. Videolla näkyy muutamia pukitusyrityksiä ja sinkoiluja, mutta tavallinen katsoja eli ei hevosihminen tuskin niitä huomaa. Simolla oli virtaa joten menin kavalettejä ravissa ja tein laukan nostoja. Tavoitteena on nostaa laukka ja hidastaa raviin muutaman askeleen jälkeen. Tämä kehittää myös Simon takapään lihaksia. Haasteen jälkeen heitin satulan pois ja  ratsastelin ilman satulaa, ensimmäistä kertaa. Simon selässä on aivan uskomattoman ihana istua ilman satulaa. Selkä on niin leveä ja mukava, kuin nojatuoli. Selässä on satulamainen kolo ja Simon lavat ovat kehittyneet niin paljon, että estävät luisumasta eteen.


Ratsastelun jälkeen yksi traileri sattui olemaan auki, joten tuli hyvä hetki tehdä koppiharjoituksia. Simoa ei saanut koppiin millään. Simo tulee kyllä kiinnostuneen näköisenä ja nostaa molemmat etujalat rampille, mutta takajalkoja ei suostu nostamaan rampille vaan ne pysyvät visusti maassa. Simo helposti myös loikkaa rampista sivulle, ja ramppi työskentely tuntui tuloksettomalta. Lopulta kun saatiin Simo jälleen rampille, sitä pyydettiin peruuttamaan alas ja lopetimme harjoituksen siihen.
Tänään sunnuntaina 16.03. Simo kengitettiin. Ennen kengitystä hyppäsin jälleen vähän kavaletteja, mutta Simo olikin jo oppinut, että niiden yli voi vain ravata kun ovat niin matalia. En viitsinyt kiusata Simoa pitkään ja lähdinkin taluttelemaan sitä kenttää ympäröivään metsään. En viitsinyt olla selässä, koska viimeksi kun oltiin Simon kanssa kaksin maastossa oli reissu aivan katastrofaalinen. Taluttelin Simoa ja annoin sen mutustella varpuja ja havuja. Pikku kävelyn jälkeen vein Simon talliin ja kengittäjä tulikin jo paikalle. Simo nautti niin paljon kengityksestä että meinasi nukahtaa. Simon pää alkoi nuokkua kengitettäessä ja kerran Simo unohti että yksi takajaloista on ilmassa ja nosti toistakin. Siinä meinasi kaatua sekä kengittäjä että Simo.
Tässä on vielä Simon päivitetty viikko-ohjelma;

Ma Simon hoitaja ratsastaa, tiedossa kunnon hikinen reeni ja paljon vauhdikasta laukkaa
Ti koulutunti
Ke vapaa/ Simon hoitaja ratsastaa noin joka toinen viikko, yhtä raskas reeni kuin ma
To istuntatunti, hevoselle kevyehkö, mutta hiki tulee pintaan silti
Pe Vapaa
La maastoilua tai esteitä
Su maastoilua tai esteitä

Nyt Simolla on siis enää yksi vapaa viikossa, tai no joka toinen viikko kaksi vapaata. Ja liikunnan kestoa ja tempoa on lisätty. Nyt lähtee viimeisetkin läskit ja lihakset kasvaa, sekä kunto nousee. :)


Kommentit

Suositut tekstit