Laskiaisrieha ja kiipeilyä maastossa

1.03.2014 Lähdimme maastoon Vapun ja Hupun kanssa. Kyseessä oli ihan metsäreissu eli paljon kiipeilyä ylös, alas ja ojien ylittämistä. Simolta löytyi paljon virtaa, koska ratsastin sillä viimeksi tiistaina. Onneksi ihanat Roosa ja Katja olivat talutelleet Simoa kentällä, joten se oli saanut jotain virikettä silloin kuin en päässyt tallille. Ratsastin taas pitkästä aikaa läkkärillä ja minulla oli tosi rento olo Simon selässä... kunnes tuli paluumatkan aika. Aluksi oli tarkoitus kiertää lenkki, mutta jouduimmekin palaamaan takaisin samaa reittiä. Olimme kaikki rentoja ja ohjat pitkänä ja käännyimme takasin. Yhtäkkiä Simo singahti eteenpäin hirmuista pukkilaukkaa, mutta sain sen pysähtymään. Jäimme Simon kanssa ryhmän viimeiseksi, jossa kuljimme jonkin aikaa. Hupu ei tykkää kun Simo kulkee takana ja häiriintyi kovasti, joten vaihdoimme joukon keskimmäiseksi. Sain ihan tosissaan  pidättää koko paluumatkan, kunnes päätimme poiketa reitiltä ja kiertää toista kautta, jolloin hevoset rentoutuivat. Sitten kuljettiinkin taas ihan pitkin ohjin tallille asti :)

Kaviokuumetta ei tullutkaan ja tutkiessani kavioita huomasin, että taas voisi olla kengityksen aika. Johan tässä on selvittykin peräti kolme kuukautta ilman kengitystä. Simolla ei oikein kaviot kasva, mutta nyt ne näyttivät kasvaneen ja naulat ovat menneet vinoon, joten kengitys voisi olla ajankohtaista. Rauhaset on edelleen turvoksissa, joten olemme menneet käyntiä. Tosin maastossa tuli hiki, vaikka mentiinkin pääosin käyntiä.
Sunnuntaina 02.03. osallistuimme tallin laskiaisriehaan ja Simo pääsi kokeilemaan talutushevosen uraa. Ensin ei oikein kukaan meinannut uskaltaa tulla Simon selkään, mutta eräs n. 4 vuotias pikkupoika halusi kokeilla ja Simo käyttäytyi hienosti ja rauhallisesti ikäänkuin tietäen että nyt on kallis lasti selässä. Muutama aikuinenkin kiipesi Simon selkään ja olimme talutuksessa noin tunnin, jonka jälkeen vein Simon talliin, annoin palkinnoksi leipää ja päästin tarhaan. Simo jäi portille ihmettelemään sen näköisenä, että tässäkö tämä oli? Samalla laitettiin merkille, että Simolle on kehittynyt lihakset :) Yllä olevassa kuvassa näkyy ryntäät ja siitä myös huomaa, kuinka Simo on laihtunut :)


Kommentit

Suositut tekstit