Rokotuksen jälkeinen kevyt viikko

Simo rokotettiin tiistaina 18.03, joten tämä viikko on mennyt rauhallisissa merkeissä. Simo on vaikuttanut jotenkin erityisen nöyrältä koko viikon, joten mietin onko se kipeä vai väsynyt tehosterokotteesta.

Tiistaina kävimme lumimyrskyssä kevyen maastolenkin. Lunta ei ollut lainkaan kun menin tallille, mutta sen puolen tunnin aikana kun laitoin Simon valmiiksi, ulkona oli melkoinen lumimyrsky, eikä eteensä nähnyt. Onneks lähdimme maastoon, eikä lumisade haitannut metsässä, mutta sen tunnin aikana tuli 10-15 cm lunta. Kun lähdin talillta oli tiekin aivan lumen peitossa ja ajaminen oli haasteellista.


Torstaina ravailtiin kentällä ympyrällä ja taivuteltiin. Simo meni käynnissä hienosti, eikä puskenut lavalla keskelle. Ravissa Simo lähti heti valumaan keskelle ja jouduin tekemään sisäpohkeella tosissaan töitä. Tunti oli hevoselle kevyt, ratsastajalle raskas. Ehkä tunti oli minulle erityisen raskas siitä syystä kun kävin keskiviikkona vieraissa..


Nimittäin Horse Fortella kokeilemassa vaihteeksi "oikeita hevosia". En ole koskaan ratsastanut maanesissa joten myös se oli uutta! Ratsunani oli suomenhevonen nimeltä Bruuttus. Bruuttus oli todella kapea ja sen käynti oli hurjan vauhdikasta! Ravi pompotti kamalasti ja hytkyin kuin perunasäkki vaikka kuinka puristin vatsalihaksillani. Jännitin kamalasti ja olin kireä kuin rautakanki.


Vaikka ravi oli kamalaa, laukka oli ihanaa! Laukka oli niin pehmeää että tuntui kuin olisin liidellyt maan pinnan yläpuolella. Alussa minulla oli vaikeuksia rentoutua laukassa, sillä Simon kanssa täytyy olla varuillaan pukkisarjan takia ja päätä pitää kiskoa koko ajan ylös. Tällä hevosella taas piti antaa kunnolla löysää ohjaa ja rentouttaa kädet.Tässä vielä kuva Katjasta Verkulla ja minusta Bruuttuksella.
Kommentit

Suositut tekstit