Helga teloi jalkansa laitumella

Toissa sunnuntaina koin kauhunhetkiä kun päätin laittaa Blendan pariksi tunniksi yksin laitumeen lepäilemään hetkeksi. Helga on syönyt Blendan ihan kuivaksi, joten Blenda saisi edes hetken huilata. Helga oli eri mieltä. Vein Blendan tarhan viereiseen laitumeen, Helga sai hepulin ja laukkasi täysillä kuudesta sähköaidasta läpi tuhoten sekä tarhan, että laitumen aidat. Sähkön antaessa iskuja Helga joutui tietenkin vain enemmän paniikkiin ja lisäsi vauhtia entisestään. Samassa rytäkässä Simo ja Iitukin tietysti karkasivat maassa olevien lankojen yli ja sairaslomalla oleva Simo paineli hirmuista pukkilaukkaa laitumeen...


Helgan rauhoituttua seurailin hetken sen kuljeskelua laitumessa ja reippaasti käveli ja juoksenteli. Muutaman tunnin päästä huomattiin, että Helga oli seisoinut yli puolisen tuntia paikallaan laitumessa ja hirnui surkeana, mutta ei liikkunut mihinkään. Mentiin lähemmäs katsomaan ja Helga ei varannut lainkaan painoa oikealle etujalle vaan kannatteli sitä ilmassa. Oikea etupolvi oli paisunut melkoisesti verrattuna vasempaan. Takajaloissa oli verisiä haavoja sähkölangoista. Helga saatiin joten kuten liikkumaan vetämällä kun talutettiin Blendaa edellä. Suljin Helgan ja Blendan pihattoon, johon toin vesiastian ja heinää syötäväksi. Helgalle onneksi maittoi kumminkin ruoka, mutta pihatossakaan se ei liikkunut. Jäin seurailemaan tilannetta ja kylmäsin polvea Iitun kylmäysuojilla.


Seuraavana aamuna soitin eläinlääkärin paikalle tutkimaan Helgan jalkaa. Eläinlääkäri paineli ja taivutteli jalkaa sekä talutti Helgaa edes takas tallissa. Helga käveli jo tällöin omatoimisesti, mutta polvi oli turvonnut lähes melonin kokoiseksi. Lääkitystä Helgalle ei annettu, vaan hoito-ohjeeksi tuli oleilla kolme päivää sisällä ja kylmäillä jalkaa, jotta turvotus laskee.Ihmettelin, miten hienosti Blenda ja Helga jaksoivat seisoskella sunnuntaista torstai-iltaan pihatossa. Ajattelin, että varsinkaan Blendan päänuppi ei kestä seisoskelua, mutta ilmeisesti Blenda tykkäsi kun sai rauhassa huilailla ja syödä. Kun päästin Helgan tarhaan, alkoikin melkoinen show. Helga keuli kamalasti ja loikki ja pomppi siihen malliin, että ei jalka enää tainnut olla kipeä. Onneksi selvittiin säikähdyksellä ja Helga oli vain kolauttanut polvensa johonkin. Helga on ollut taas oma pirteä, leikkisä itsensä.


Kommentit

  1. Voi Helga. ❣️ Onneks pikkuiselle ei käynyt pahemmin. Hän on aivan ihana, riehuesaan ja muutenkin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit