Monta rautaa tulessa

Tämä kesä pitää sisällään kaikenlaista. On ollut ehkä tyhmää haalia niin monta asiaa tähän kesään ja hankkia ylimääräistä stressiä niistä, mutta nyt on ns. taottava kun rauta on kuumaa.

Iitu on ollut kohta kuukauden päivät Trollgutenin luona. Torstaina Iitu ultrataan ja torstai-iltana haetaan Iitu kotiin, mikäli Iitu on tiine. Samalla kyydillä myös viedään Blenda vuorostaan Rollen luo ja suoritetaan vaihto. 

Kun Iitu on päässyt kotiin, aletaan myös Iitulla treenailemaan / palauttelemaan mieliin koulukuvioita. Simoa on yritetty kouluttaa ja treenata siihen pisteeseen, että pääsee edes jotenkin kisoista läpi heinäkuussa. Simo käykin kesäkuulla lähistöllä kisoissa harjoittelemassa Helppoa C:tä, jotta saadaan edes yksi rata alle ennen mestiksiä. Viime viikolla ratsastin Simon noin 4-5- km päässä olevalle ratsastuskoululle, jossa oli pehmeä kumirouhekenttä, millä Simo pääsi treenaamaan laukkatyöskentelyä. Edelleenkään laukkaaminen ei ole se vahvin laji, mutta alkaa sekin siitä ehkä pikkuhiljaa sujua..

Olen pohtinyt tässä pitkään, jätänkö hevosia laitumelle yöksi vai en.. Meillä on ollut lämpötila öisin nollassa ja viime yönä oli ollut sen verran pakkasta, että vesisaavissa oli jäätä. Siispä hevoset ovat saaneet olla päivät pienellä metsälaitumella ja yöt tarhassa. Ajattelin viedä hevoset isolle laitumelle vasta kun Iitu tulee. Toisaalta mietin, kannattaako laittaa yötäpäivää laitumelle ennen kuin kaikki kisat on ohi. Kunnon kaasupöhö tulee varmasti ruohosta. Toisaalta laitumella tulee liikuttua ja suolisto toimii paremmin kun ei ole kuivaa heinää tukkeena. (Simo hankkii joskus tunneillakin jopa kymmenen minuuttia kakkaa ja on tosi kankea ja työläs ratsastaa kun kakattaa. Sitten kun hätä on ohi, on taas kevyt olo.. Ruohokakka tulisi helposti ja nopeasti pihalle ilman kummempia puserruksia..) Kyllä taidan laittaa laitumeen silläkin riskillä, että lihoo tai kertyy turvotusta. Ruohostakin saa ihan eri lailla energiaa kuin kuivasta heinästä.

Kesä on muutenkin niin täynnä ohjelmaa, että alunperin kaavailemani Ypäjän rotunäyttely jätetään väliin. Matka tulisi liian kalliiksi kun tässä on niin paljon muitakin kuluja tänä kesänä. Simo olisi kyllä hyvässä kunnossa (paremmassa kuin viimeksi ollessaan näyttelyssä, jossa pärjäsi silloinkin hyvin..), mutta jääköön nyt. Tämän kesä ainoaksi "näyttelyksi" jää siis Match Show Vuonismestisten yhteydessä.

Kommentit

Suositut tekstit