Iitu on tiine ja Blenda pääsi vuorostaan lemmenlomalle

Muistan kirjoittaneeni vastaavan otsikon vajaa vuosi sitten. Tänä vuonna ollaankin kuukausi aiemmasta edellä ja Iitu on tiine jo nyt. Iitu ultrattiin torstaina ja ultrassa näkyi yksi alkio. Siispä haettiin Iitu torstaina kotiin ja vietiin Blenda tilalle.

Matka sujui hirmuisessa kaatosateessa ja lastaustilanteessakaan ei haavereilta vältytty, mutta ainakin Blenda pääsi ehjänä Rollen luo laitumeen. Rollella onkin käynyt melkoinen kuhina laitumessa tänä kesänä kun ensin meni Iitu seuraksi, reilu viikko sitten meni Roosa (Kotalan Glimrende Rosa) ja torstaina laitumeen oli viety äiti-Roosa (Ros Thuna) ja Blenda. Ainakin yksi morsian on vielä menossa näiden lisäksi, nimittäin Iitun sisko. Onpa hauskaa! Viime vuonna Iitu oli ainoa tamma, jonka Rolle astui.

Laitumella oli ollut niin kova meno päällä ja olivat laukanneet porukalla Roosan ja Rollen kanssa niin paljon laidunta ympäri, että Iitulle oli kertynyt jonkin verran nestettä jalkoihin. Siispä tilasin Iitulle kylmässuojat jalkoihin ja kylmägeeliä, jota käyttää treenin jälkeen.

Blenda käyttätyi hienosti ja rauhallisesti uudessa paikassa. Vasta laitumeen päästyään alkoi rallitus ja Blenda laittoi kovasti kampoihin vanhemmilleen. Blenda esitteli myös upeita liikkeitään, tässä video laitumelle laskusta;
Kokeilin Iitun kanssa heti eilen nopeasti kotikentällä, että onko kaikki keväällä opittu unohtunut kuukauden lemmenlomalla. Ei ollut. Hienosti Iitu meni. Kenttä oli märkä ja suht liukas, joten otin vain käyntiä ja vähän harjoitusravia. Tänään mennään Iitun ja Simon kanssa Hiltton horsen kumirouhekentälle taas treenaamaan. Pohja on paljon raskaampi kuin kotikentällä ja hyvää harjoitusta kisoihin.
Kommentit

Suositut tekstit