Jatkuvaa epäonnea hevosrintamalla -hanskat tiskiin?

Tätä kirjoittaessani olen niin henkisesti kuin fyysisesti aivan loppu. Eipä ole ihan nappiin menneet taaskaan asiat hevosten kanssa. Takapakkia ja vastoinkäymisiä on riittänyt. 

Kevääseen on mahtunut kaikenlaista säätämistä. Iitun ratsastaja ei päässytkään osallistumaan mestiksiin Iitulla henkilökohtaisista syistä, joten piti kiireellä löytää uusi kuski. Uusi kuski löytyikin, tosin oli vain kaksi viikkoa aikaa hypätä täysin uuden hevosen selkään ja harjoitella. Iitu on onneksi perusvarma ja mutkaton tapaus, joten ajattelin, että nyt voi huokaista helpotuksesta, noh eipä voinutkaan. Juhannusaattona sain viestiä, että Iitun kisaajalta puuttuu ratsastusseuran jäsenyys ja ei muuta kuin kiireellä liittymään. (Viimeinen ilmoittautumispäivä Kipassa oli eilen, 27.6.) Juhannuksessa tietysti kolme pyhäpäivää venytti jäsenhakemuksen käsittelyä ja laskun saamista. Jäsenyys tuli ja myös e-lupa, mutta Kipaan ei päässytkään kirjautumaan. Ei muuta kuin ilmoittautuminen sähköpostilla kilpailun järjestäjälle ja itse soitin perään. Saatiin Iitu sitä kautta ilmoitettua, mutta kyllä tuli kiire ja paniikki.

Eilen kävi eläinlääkäri ultraamassa Iitua toiseen kertaan, eikä alkiota näkynyt missään. Eikä myöskään follikkeleita. Eli Iitu on saanut varhaisessa vaiheessa keskenmenon, eikä seuraavasta kiimasta ole tietoa. Sovittiin, että eläinlääkäri tulee uudestaan perjantaina ultraamaan, josko silloin näkyisi jotain. Sitten vaan viemään Iitua uudestaan orin luo astuttavaksi.

Lisäksi eilen tutkittiin Iitun erikoisen jäykkää takajalkaa ja Iitu on ilmeisesti reväyttänyt/venäyttänyt tässä viikon sisällä oikean takajalan kintereen ja on ep liikkeissään. (Eläinlääkäri teki meillä kotipihassa taivutuskokeen). Ei varsinaisesti onnu, mutta astuu jotenkin jäykästi.

Tänään tulee Iitulle laserhoitaja, jolla yritetään saada tuota venähdystä/jumia kintereessä hoidettua. Eläinlääkäri tarkistaa perjantaina tullessaan myös tuon kintereen ja silloin tulee tuomio, onko edes mahdollisuutta kisata lauantaina. Nyt Iitua liikutellaan kevyesti ja suoraan nämä pari päivää. Ilmeisesti ympyrällä työskentelyssä rasittunut ja sitä tuleekin nyt pari päivää välttää. Ehkä tämä kahden viikon intensiivinen koulutreeni oli liikaa kuukauden laidunloman jälkeen, tai sitten on liukastunut laitumessa, mistäpä sitä tietää..

Jos käy niin, että jumi/venähdys ei tuosta parissa päivässä tokene niin meillä jää Vuonismestikset kokonaan väliin. Myös Simon osalta, sillä Iitua ei voi jättää koko päiväksi yksin. Harmittaa vietävästi, kun näihin kisoihin on viime syksystä asti harjoiteltu ja näitä on odotettu, mutta minkäs teet..

Loppuun kuva Iitu -reppanasta viime viikolta;


Kommentit

  1. Kurjaa, kun ei asiat mee suunnitelmien mukaan. Mieleeni tuli, että jos käy niin ikävästi, ettei Iitu voi osallistua kisoihin, niin eikö se voi silti lähteä Simon seuraponiksi paikan päälle niin kukaan ei jää yksin ja edes yksi pääsisi kisaamaan?

    VastaaPoista
  2. Iitu pääseekin kisaamaan. Iitulle olikin tullut pienen pieni haava kintereeseen jonka laserhoitaja löysi. Ei siis minkäänlaista revähdystä, onneksi :) Eilen ja tänään laserhoitoa ja huomenna eläinlääkäri vielä tsekkaa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit