Kulunut vuosi kuvina

Tähän voisi kirjoittaa kliseisesti, että kulunut vuosi toi kaikenlaista elämään ja opetti yhtä sun toista, mutta kulunut vuosi oli suoraan sanottuna hemmetin raskas ja onneksi on ohi. Tässä kuitenkin yhteenvetona vuoden tapahtumat hevosrintamalla.

Tammikuu

Tammikuulla aloin ratsastamaan Iitua enemmän ja myös juoksutus liinassa alkoi sujua. Simon kanssa tuli käytyä lenkillä kärryillä ja ilman. Ei oikein mitään ihmeempiä jäänyt mieleen tuosta kuusta.

Heti uuden vuoden aaton jälkeen ei kannata lähteä ratsastelemaan. Hevosella saattaa olla mielipide..
Sininen hetki tammikuulla


Helmikuu

Iitu oli koko kuukauden ratsutuksessa Vahannassa. Simon seurana oli helmikuun ajan Vahannasta eläkkeelle jäänyt tuntiponi Maija. Simo ja Maija tuli ihan hyvin juttuun ja Iitu oppi hienosti ratsuksi ja kulkemaan herkästi. Ikävä kyllä Iitusta tuli myös todella säikky tuona aikana.

Iitu lähdössä matkaan


Simo ja Maija

Iitu sai ulkokarsinan Vahannassa

Maaliskuu

Iitu palasi kotiin ja oli alkuun todella energinen ratsastaa, mutta säikkyi kaikkia mahdollisia ääniä. Jopa pihapiirissa usein pärisevä traktori sai Iitun paniikkiin. Maaliskuu meni siis lähinnä totuttaessa normaaliin ääniin ja liikenteeseen.


Ohjasajoa Iitun kanssa
Maaliskuun aurinko lämmittää

Simo kurkkaa "kakkaluukusta" talliin, että tuleeko puhdasta


Kengitys ja harjan trimmaus
Simon länkkäri Iitulla kokeilussa (oli liian iso)
Simon duckface

Iitu kurkkaa pihatosta


Huhtikuu

Iitu oli todella väsynyt, eikä jaksanut kunnolla edes maastossa ja usein nukkui tarhassa. Iitu sai hetken lepäillä ja seurailin tilannetta. Simon kanssa meni mukavasti.

Iitu sai uuden satulan maastoiluun

Simolla oli välillä niin paljon energiaa, että piti juoksuttaa ennen maastolenkkejä

Simon kanssa metsässä kävelyllä

Kipeä ja uupunut Iitu huhtikuulla


Toukokuu

Iitulla todettiin pitkittynyt keuhkoputken tulehdus ja Iitu sai kortisonikuurin. Hevoset määrättiin vihreälle, joten laidunkausi alkoi jo toukokuun puolivälissä. Iitu parantui ja molemmat alkoivat laihtua laiduntamisen myötä kun tuli enemmän liikuntaa.


Ensimmäinen päivä laitumella
Simo nauttii kengityksestä

Iitu tutkii kärryjä
Kärpäspannat testissä
Kauniita maisemia maastossa


Evästauolla  
Pötköttelyä laitumella


Lampaat pelkää Simoa
Iitun juoksutusta liinassa

Rapsuttelua pihatossa ötököiltä suojassa


Kesäkuu

Kesäkuulla puunattiin ja laihdutettiin molempia, jotta olisivat kuukauden päästä priimakunnossa. Käytiin pidempiä maastolenkkejä ja järvellä kahlailemassa.


Käytiin Simon kanssa vierailulla naapuritallilla
Väliaikainen purukenttä toimi ihan hyvin alkukesästä ennen kuin sateet alkoi


Maastoilua kesällä
Juhannusyönä
Heinäkuu

Kesän tai oikeastaan koko vuoden kohokohta oli Teivossa järjestetty Vuonohevosten rotunäyttely, jossa Simo yllätti kaikki. Iitu ressukka väsähti ennen omaa luokkaansa, mutta pärjäsi silti ihan hyvin. Simon kaviot meni todella huonoon kuntoon kesällä, kengät tippuivat märästä maasta ja ei yksinkertaisesti ollut kaviota jäljellä, mihin kengän olisi saanut kiinni. Simon kanssa siirryttiin myös lopullisesti kengättömyyteen.


Iitu painelee laitumella

Irtohypytystä laitumella, vuorossa Simo
Simon kanssa tutustumassa Teivoon

Molemmat saivat II -palkinnon

Poseerattiin Simon kanssa lopuksi vielä kameroilleElokuu

Elokuulla aloitettiin hyppäämään isompia esteitä niin Iitulla kuin Simollakin. Simon ja Iitun seuraksi muutti Poju -niminen suomenhevonen.Iitun ja Pojun leikkejä
Syyskuu

Syyskuulla alettiin hiomaan enemmän koulua ja mentiin läpi Helppo C:n harrasteluokan kouluohjelmaa sänkkärillä.


Simon mielipide koulutuuppauksesta

Nyt lähtee ratsastaja, tai ei sittenkään.. Mokoma oli kuin liimattu satulaan


Simon ja Pojun kanssa vaelluksella
Lokakuu

Lokakuulla jatkettiin kouluratsastusta ja hypättiin vielä muutamat esteet. Iitu alkoi yhtäkkiä hakemaan itseään muotoon ilman mitään apuvälineitä!

Iitu sai oman koulusatulanKohta lentää turvalleen..

tai ei sittenkään kun löytyi se oikea asento
Ajolenkillä

Marraskuu

Marraskuulla oli todella kurja keli kun satoi päivästä toiseen ja mutaa oli joka puolella. Ei päässyt pellolle ja maastoonkin vain silloin tällöin viikonloppuisin lähinnä kun oli valoisaa. Lihominen alkoi hevosilla ja myös kunto alkoi laskea liikutuksen puutteesta. Ensilumi satoi kumminkin ja kesti kokonaiset kaksi tai kolme päivää...

Karmea maasto marraskuun alussa


Heinän syönti on paljon mukavampaa laatikosta

Ohjasajo jatkuiLentävä Iitu


Joulukuu

Joulukuulla hevoset vaan söi ja lihoi, mutta tulipa käytyä jouluajelulla, vaikka lunta ei ollutkaan ja keli ei ollut mikään jouluinen.


Nyt kun katselin näitä kuvia läpi ja muistelin mennyttä vuotta, oli kaikista kuukausista parhain ehdottomasti Toukokuu. Toukokuu on hevosharrastuksen kannalta paras kuukausi. Silloin on valoisaa ja näkee ratsastella myöhäänkin. Toukokuussa on myös tarpeeksi viileää, jotta hevoset ei läkähdy ja jaksavat vielä liikkuakin. Luontokin on kauneimmillaan.


Tänä vuonna on edessa astutus mikäli sopiva ori löytyy, Iitun on tarkoitus aloittaa vihdoinkin kisaaminen hakeakseen kokemusta ja kyllä vuonismestiksiinkin mennään johonkin helppoon luokkaan Iitun kanssa pyörähtämään.

Kommentit

 1. Mitäs oria oot miettiny ja miksi juuri se? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ajatellut Minoria, koska suvussa ei ole yhtään samaa.

   Kuitenkin ennen Minoria haaveilin Trollgutenista, sillä rakenteensa puolesta se miellyttää enemmän omaa silmääni. Luulin kuitenkin, että Kim Heron isä Myklestaden, joka on myös Trollgutenin emän isän isä olisi haitaksi varsalle. Nyt kun kyselin Facebookissa kasvattajilta, niin tuo ei kuulemma haittaakaan.

   Etsin sellaista raskanraskenteisempaa oria ja Suomen markkinoilla taitaa tuo Trollguten olla lähinnä. Iitu kun tuppaa olemaan lähes kaikille jotain sukua niin se rajoittaa aika paljon... Taas ne orit jotka eivät ole sukua ovat mielestäni liian siroja. Trollguten myös astuisi viereisessä kaupungissa niin matkakaan ei olisi pitkä. Minulla kun on tuo Simo, joka täytyy raahata mukaan, ellei sitten saada seuraa kesäksi.

   Poista
  2. Ei munkaan ymmärtääkseni Trollguten olisi liian läheistä sukua :) Ja onhan sitten vielä tuo Saethres Bris yksi vaihtoehto Iitulle.. :)

   Poista
  3. Totta! Sen olin unohtanut kokonaan. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 2. Tässähän tuli ihan kesän hellekelejä ja valoisia kesäöitä ikävä! Kunhan nyt saataisiin ensin kunnon talvikin.. :D Mitkä nuo länkkäsatulat muuten ovat? Niin kivan näköiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tuli myös itsellä kun kaivelin kuvia koneen kätköistä! :) Simon satulan ostin Kaviolasta ja se on ihan huippu, mutta niitä ei enää myydä. Iitun satula on Viljar Shopista https://www.viljarshop.com/tuote/lannensatula-vaaleansininen/101593-23e/

   Olisin halunnut pinkin, mutta siitä ei ollut kokoja :( Tuo Pony koon penkki istuu täydellisesti Iitun lyhyeen selkään. Jalustimet vaan oli vissiin lapsille tehty, että ne jouduin vaihtamaan. Jalustinhihnat oli pitkät, mutta kenkä ei mennyt jalustimeen. Lisäksi vastinhihnat on nylonia, joten niistä en tykkää kun venyvät. Muutoin hintaansa nähden oikein hyvä satula :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit