Nivelrikko

Kerrankin blogin kirjaamisesta on jotain hyötyä kun sain kullan arvoisia vinkkejä tuohon Simon kompurointiin liittyen. Nyt kun aloin miettimään pidemmälle, niin Simohan on aina minulla ollessaan jossain määrin kompuroinut ja olen olettanut sen johtuvan kengityksestä /bootseista, väsymyksestä ja milloin mistäkin. Simo on myös aina viskonut ratsastaessaan päätään ja olen olettanut, että se on Simon tapa ilmaista mielipiteensä kun ei tykkää jostain tai on ärtynyt. Tuohon kun on liittynyt myös hännän viuhtominen. Noiden merkkien jälkeen on alkanut tulla pukkia. Simo on ollut todella kankea oikeaan kierrokseen.

Tänään soitin eläinlääkärille ja asia kirkastui kun laskin kaikki merkit yhteen; Nivelrikko, Simo on aina ollut rautakengässä ennen kuin tänä kesänä poistettiin kengät lopullisesti. Simo on ollut ylipainoinen viime kesään asti, mikä on rasittanut niveliä. Simo on myös todella etupainoinen, mikä on rasittanut myös etusia. Eläinlääkäri määräsi Metacam kuurin ja vain kevyttä liikutusta.

Käyn hakemassa kuurin ja liikutus toteutetaan nyt Simon ehdoilla. Rauhallisia, usein toistuvia käyntilenkkejä pehmeällä pohjalla. Liikuttaa pitää, mutta ei saa rasittaa. Kipulääkityksellä ja MSM:llä aloitetaan ja seurataan tilannetta. Seuraavana on vuorossa etujalkojen piikitys, mikäli tarvetta on.

Voi itku, mutta onneksi selvisi ja toivottavasti auttaa.

Jos joku on kiinnostunut lukemaan niveltulehduksesta ja nivelrikosta, niin täältä löytyy tietoa;

Enää ei Simolla hypätä :(

Kommentit

  1. Voi ei!!! Paranemista Simolle kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, päivittelen Simon kuulumisia, muuttuuko käytös lääkityksen myötä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit