Iitun ratsutus jatkuu

Toiviaisen Ida kävi tänään taas pitkästä aikaa ratsuttamassa Iitua. Viimeksihän Iitu asusti helmikuun Vahannassa Idan valmennuksessa..Ennen kuin alan selostamaan ratsutusta niin pakko mainostaa, että kun Ida näki Simo laitumella, hän totesi, että "Onpa Simo hyvässä kunnossa! Nih! Eli ei meitä ehkä nauretakkaan rotunäyttelystä pihalle. Simolla on ihan mukavasti lihasta ja mahakin on kutistunut + Simon valtteja lienee iso koko ja upea ravi (kunhan esittäjän kunto vaan kestää juosta mukana..) Simo myös pullistellessaan toisille hevosille kasvaa muutaman sentin ja esiintyy tosi ryhdikkäästi.




Kaatosateet ovat pilanneet meidän kentän. Muta nousee purun alta kun kentällä menee niin kenttä on poissa pelistä jonkin aikaa. Tänään Ida kuitenkin aloitti kentällä, kun ajattelin että kyllä voin tärkeään tarkoitukseen sen verran uhrata. Lanataan sitten traktorilla ja odotellaan, että kuivuu ennen kuin mennään kentälle. Ida meni ympyröitä käynnissä, kulmia, pysähdyksiä ja liikkeelle lähtöjä.






Kerroin, että Iitusta on tullut melkoinen jäärä, haluaa vain tehdä kivoja juttuja ja kentällähän on ihan tyhmää, joten jumittaa paljon. Iitu myös esitteli Simolta oppimaansa protestitemppua, pään heiluttelua. Kun sitä ärsyttää, viskoo Iitu päätään, mutta Idapa antoi välittömän palautteen moisesta hölmöilystä. Itse olen maastossa vain ratsastanut eteenpäin Iitua kun aloittaa pään viskomisen, Ida yllätti napauttamalla raipalla ja Iitu uskoi. Kuulemma myös jostain kumman syystä nojasi käsiin. Minähän en siitä tiedä kun menen pitkällä tai puolipitkällä ohjalla, jolloin Iitu kannattelee itse päätään.

Ida meni sitten pihatielle ravailemaan Iitun kanssa, jossa menivät oikein hienoa ravia ja tekivät väistöjä. Itse olen liian pehmo Iitulle. Iitun sairastelu on saanut aikaan sen, että säälin Iitua. Ajattelen, että voi raukkaa kun se ei jaksa, huilataan hetki. Iitu on oppinut siihen, että jos se esittää "väsynyttä" niin pääsee helpommalla. No ei mene enää minullakaan läpi tuo touhu, nyt tiukka asenne käyttöön. ..mutta kun se on sellainen mamman mussukka ja ihan lellivauva.




Ida vähän ihmetteli kuolainvalintaani. (D-kuolain kuparirollereilla), mutta se on ihan siitä syystä, että maastossa saa kiinni ja Iitu imeskelee kuparia. Kuten jo sanoin niin ratsastan löysällä ohjalla, samaan tapaan kuin Simon kanssa, jolla on olympiat. Kokeilin kerran maastossa Iitulla kolmipalaniveltä ja se oli karmeaa. Iitu ei kuunnellut yhtään, en saanut sitä kiinni ja yhdessä alamäessä meinasi käydä köpelösti.Enkä halua kiskoa suusta, pienten merkkien pitää riittää. Tietty Iitulle voisi kokeilla sidepulleja, josko toimisi niillä :)


Simo rapsuttelee ja Iitu näyttää myrtsiltä

Kommentit

Suositut tekstit