Kentän testausta kaulanarulla

Kentän pohja on vihdoin valmistunut! Tosin vie aikansa ennen kuin puru tiivistyy, nyt on melkoista höttöä ja menee kahlaamiseksi. Tänään kokeilin kenttää ensimmäistä kertaa selästä käsin ja ensimmäistä kertaa kaulanarulla! Olen jo pitkään halunnut kokeilla Simon kanssa kaulanarua ja nähdä, että toimiiko Simo ihan vain istunnalla kun ei voi vaikuttaa suuhun tai ylipäätään päähän paineella. Simon kanssa meillä on sellainen yhteinen sävel, mikä taas minulta ja Iitulta puuttuu, vaikka on Iitunkin kanssa opittu jotenkin ymmärtämään toisiamme. Simon kanssa ymmärrys on ihan eri tasolla ja meillä on hauskaa ja rentoa yhdessä :)

Kentälle tulee vielä kunnon lauta-aita, joka maalataan nätiksi, mutta laitoin ensihätään langat kentän ympärille.

Aloitimme Simon kanssa maastakäsittelyllä. Väistätin Simoa, opeteltiin seisomaan siten, että olen Simon edessä ja leikittiin seuraa -leikkiä. Minä kuljen edellä ja Simo seuraa takana, kun pysähdyn, Simo pysähtyy, kun vaihdan suuntaa, Simo vaihtaa suuntaa. 

Sitten laitoin riimun narun kaulan alta ja nousin Simon selkään. Pidin riimunnarun päistä kiinni kun Simo kulki eteenpäin. Simo toimi hienosti istunnalla ja avuilla. Kääntyi siihen suuntaan, mihin pyysin kääntymään ja pysähtyi kun pyysin pysähtymään. Minulla on todella huono tasapaino ja en ole aikoihin ratsastellut ilman satulaa, joten mentiin tämän harjoitus ihan vain käyntiä, ennen kuin pääsen taas jyvälle. Simo vaikutti tyytyväiseltä vaihteluun vaikka välillä keskittyminen menikin siihen kun Simo ihmettelin kentän pohjaa. Lopetettiin muutaman onnistuneen kierroksen jälkeen ja leikittiin vielä hetki seuraa johtajaa. Sitten vein Simon laitumelle.



Iitun kanssa olikin ihan erilainen rojekti. Neiti malttanut millään pysyä paikallaan ja kun väistätin Iitua, alkoi neitiä ärsyttää pyöriminen. Iitun keskittyminen oli todella hukassa. Siispä irtojuoksutin Iitua hetken ympäri kenttää. Sain Iitun kuitenkin lopulta pysymään paikallaan niin että nousin selkään kaulanarun kanssa. Iitun kanssa olikin ihan erilaista kuin Simon kanssa. Iitu ei reagoinut apuihin ja kun ei ollut suitsia, meni neiti ihan mihin sattui, lähinnä syömään aidan alta. Sitten kun nakutin pohkeilla kylkiä, Iitu kyllä siirtyi, mutta sitä ärsytti ja kääntyi katsomaan varpaita että lopeta jo! Iitun kanssa mentiin sitten muutama onnistunut pätkä ja lopettelin siihen. Päästin Iitun laitumelle, jossa Simo jo odotti.

Tässä vielä video tapahtumasta;


Kommentit

Suositut tekstit