Simon juoksutusta ja Iitun kuulumisia

Tänään ajattelin tehdä Simon kanssa ihan pellolla hommia oikeaan kierrokseen. Ratsastus vaihtuikin liinassa juoksutukseen kun en ollut ehtinyt hankkia vielä Arnikaa ja olin menossa myös moikkaamaan Iitua Ylöjärvelle. Otin Simon sisälle ja laitoin kankun päälle lämpimään pyyhkeeseen kiedotun lämpimän kauratyynyn. Tämä patentti ei oikein toiminut, kun oli hieman liian pieni ja tippui jos Simo liikahti. Noh annoin sen olla selässä niin kauan kun harjailin Simoa ja lähdin sitten pellolle. Minulla oli GoPro päässä ja tarkoitus oli kuvata maasta käsin juoksutusta ( muistikortti tosin täyttyi jo muutaman minuutin jälkeen joten se siitä sitten..)

Aloitettiin heti sillä hankalammalla oikealla kierroksella. Pellolla oli paljon lunta joten Simo joutui ihan kunnolla kahlaamaan hangessa nostellen jalkojaan korkealle. Simo sai mennä aika kauan käyntiä, kunnes pellolle oli muodostunut jonkinmoinen ura. Pyysin Simolta ravin ja Simo nosti heti pyynnöstä letkeän rennon ravin protestoiden hieman heiluttamalla päätään. Annoin Simon hölkätä muutaman kierroksen kunnes laskin käyntiin ja vaihdettiin suuntaa. Vasen kierros oli helpompi joten siinä mentiin käyntiä ja vain muutama kierros ravia, lähinnä sellaiset jäähdyttely ravit ennen loppukäyntejä.



Tämän päivän harjoitus oli Simolle helppo ja rento, koska en halunnut rasittaa. Minulla kun ei vielä ollut Arnikaa, niin laitoin patterilla lämmitetyn pyyhkeen Simon pyllyn päälle siksi aikaa kun annoin kivennäiset.


Maijakin sai omat pöperöt.


Kun olin Simon juoksuttanut, lähdin katsomaan Iitua ja hain matkalla Horzelta Arnikaa.

Tätä hierotaan huomenna Simon kankkuun ratsastuksen jälkeen


Iitu olikin jo karsinassaan ja kun kutsuin Iitua, pilkisti Iitun pää heti oviaukosta. Iitulla on uusi vieruskaveri. Näytti hieman vanhemmalta ponilta, mutta kiltiltä.









Ida laittoikin viikolla viestiä, että irtohypytti Iitua maneesissa ja Iitu hyppäsi rohkeasti ja innokkaasti ja tuntui nauttivan hyppäämisestä. Jes, vihdoin minä saan sen esteponin! Simon kanssa on hypätty vaan pikkuesteitä kun Simo ei oikein tykkää hypätä. Aloin jo heti haaveilla kuinka voisin tehdä laitumelle tai laitumeen viereen metsäpolulle pienen maastoesteradan kesällä. (matalia esteitä tietty)

Harjailin Iitua harjakivellä ja Iitu oikein nautti harjauksesta. Vein Iitulle myös herkkuja, mutta jostain syystä se sylkäisi omenat, porkkanat ja jopa mandariinit suustaan maahan. Ei kelvannut herkut. Noh säästin herkut sitten Simolle, joka rohmuaa kyllä kaiken mitä löytyy.








Laitoin Iitulle suitset päähän ja lähdin taluttelemaan. Tarkoitus oli etsiä metsäpolku ja mennä sinne. Heti kun päästiin sisäpihalta pois, tuli armoton viima, joka puhalsi oikein kunnolla. Iitu oli melkoisen ahdistunut. Mentiin tallin taakse metsään ja Iitu hyöri ja pyöri ja alkoi hirnua. Totesin, että tällä myrskyllä ja noin kiihtyneessä mielentilassa ei lenkistä tule mitään, joten odottelin kun Iitu rauhoittui ja käännyttiin takaisin tallille. Koska tiet olivat jäässä, ei voitu pihateitäkään kävellä niin vein Iitun takaisin karsinaan tuulen suojaan. Tulipahan ainakin harjoiteltua kuolainten laittoa ja yksin oloa taas hetki. Sitten rapsuttelin vielä Iitua jonkin aikaa ennen kuin ajelin kotia kohti.






Kommentit

Suositut tekstit