Hieroja kävi -pukitteluun löytyi syy

Hieroja kävi tänään hieromassa Simon. Selkä oli oikein hyvä, ei ollut kireyttä lihaksissa. Kun hieroja siirtyi pepun päälle, hän kysyi, miten Simo menee oikeaan kierrokseen. Kerroin, että oikea kierros tuottaa ongelmia. Esimerkiksi laukka oli alussa todella vaikea saada nousemaan oikeaan kierrokseen ja nytkin Simo yrittää lopettaa laukan kesken. Johtuu kuulemma siitä kun Simolla on kipuja takana vasemmalla puolen, pepun päällä ja polvessa tuntuu nestettä Toisella puolen kipeitä kohtia ei ole lainkaan. Hevonen voi reagoida kipuun pukittamalla kuten tässä Simon tapauksessa. Tai ei meinaa lainkaan nostaa laukkaa koska se vasemman jalan liikerata ei pyöri oikein.

Korostin tähän kuvaan kipupaikat. Vasemman takapuolen kireys heijastuu oikean puolen kaulaan, joten korostin tästä kaulan siksi sinisellä kun kipupiste on toisella puolen samassa kohtaa. Tämä vasen puoli kaulasta on oikein hyvä.




Selvisi myös syy, miksi Simon kanssa oli kesällä niin helppoa. Kesällä Simolla ei ollut kipua kun lihakset oli lämpimät > ei ollut tarvetta pukitella. Syksyn mittaan ratsastus kävi hankalammaksi ilmojen kylmetessä. Ei käynyt mielessäkään että ilma vaikuttaisi lihaksiin ja aiheuttaisi kipua! Luulin että kylmällä löytyy vain enemmän virtaa! 

Nyt sain ohjeeksi lämmittää tuon kuvassa ympyröidyn kipukohdan ennen liikuntaa. Hieroja suositteli Back on Track selän lämmitintä. Koska minulla ei satu olemaan ylimääräisenä moista summaa, täytyy luottaa kauratyynyyn ja patterilla lämmitettyyn loimeen. Se, että käytän maastossa heijastinloimea on oikein hyvä juttu, koska paksu fleecevuorellinen heijastinloimi estää noita kipeitä lihaksia jäähtymästä liian nopeasti. Simon kanssa täytyy ottaa pitkät alkukäynnit ja tehdä töitä paljon oikeaan kierrokseen. Myös pitkiä ravipätkiä pitkällä ohjalla on syytä mennä ja antaa kävellä rauhassa välissä. Laukka on tällä hetkellä kivuliasta, joten taidan jättää sen kokonaan pois ohjelmasta, kunnes saadaan selkeästi tuo kipu lievitettyä. Myös ainakin vartin loppukäynnit täytyy mennä.

Ratsastuksen jälkeen tulee tuohon punaisella merkitylle alueelle hieroa Arnikaa. Katsoin että Horzella myytäisiin Pharma Arnika Hot :ia, joka tässä Simon tapauksessa voisi olla oikea valinta. Täytyypä piipahtaa Ylöjärven Horzella kun menen viikonloppuna katsomaan Iitua. Linimenttejä ei kuulemma saa käyttää kun niissä kylmä-kuuma vaikutus on liian jyrkkä ja varsinkaan pihattohevosella ei kannatta jättää kylmää linimenttiä lihakseen. Ratsastuksen jälkeen tietty tuttuun tapaan fleeceloimi päälle, jotta kuivuu eikä lihakset jäähdy liian nopeasti. Arnicaa myös kaulaan tuohon sinisellä merkityn osan toiselle puolelle.




Simo oikein nautti hieronnasta. Hieronnan jälkeen hieroja vielä venytti takajalat ja hyvin venyi molemmat. Nyt seuraan jännityksellä tuloksia. Vähentyykö pukittelu ja miten sujuu työskentely oikeaan kierrokseen. Alkaako laukka nousta helpommin. Kesällä Simo oli ihanan helppo ratsastaa! Toivon että näillä toimenpiteillä saataisiin myös talvinen ratsastus onnistumaan.

Tässä vielä kuvia Simosta ja Maijasta. Simo on ehdoton pomo ja komentaa pikkuista Maijaa. Maija hätääntyy jos Simo häviää näkyvistä ja Maija olikin koko hieronnan ajan pihatossa tarkkailemassa. Laitoimme maanantaina pihattoon olkipatjan, jota Maija ressukka pelkäsi kamalasti. Maija ei millään uskaltautunut pihattoon, mutta kun keskiviikkona otin Maijan pihattoon, ihastui se olkiin. Maija piehtaroi oljissa onnellisen näköisenä ja maisteli ja haisteli ihmeissään. Mummeli käyttäytyy kuin varsa, haistelee ja ihmettelee kaikkea ja on riippuvainen. Ihanaa nähdä toinen noin onnessaan! :)






Kommentit

Suositut tekstit