Trailerin kunnostusta

Ostin tammikuulla viimein oman trailerin, koska onhan se nyt vaan niin paljon helpompaa kun ei tarvitse kysellä vuokralle mistään ja jos tuleekin jokin äkillinen tilanne lähteä kuskaamaan hevosta esimerkiksi keskellä yötä klinikalle. Kyseessä on yksiakselinen, kevyt kahden hevosen traileri, jolla tosin vedetään vain yhtä hevosta. Tätä kevyttä lasikuitukoppia voi vetää myös pelkällä B-kortilla, sillä nykyisen autoni ja trailerin kokonaismassa jää reilusti alle 3500kg. Tarkoitus on kuitenkin vetää lähinnä joskus ja jouluna, klinikkareissuilla ym.

Huhtikuulla traileria pestessäni huomasin kumimatot poistettuani, että pohja olikin aivan laho takaa. Kyseessä oli vaneripohja niin ilmeisesti vuosien saatossa pohjan väliin on mennyt vettä ja pissaa, jotka ovat lahottaneet vaneria kerros kerrokselta. Lähempi tarkastelu osoitti myös lastaussillan olevan laho alareunasta.
Siispä ei muuta kuin kunnon traileriremppa käyntiin. Trailerin vetopää oli onneksi uusittu pari vuotta sitten, joten siihen ei tarvinnut koskea, mutta muutoin kopista jäi jäljelle vain lasikuiturunko. Ensin vaihdettiin pohjalle uusi vaneri ja samoin myös lastaussiltaan. Purkamisessa olikin isompi urakka, sillä vanhat pultit olivat ruostuneet kiinni ja pohja oli jostain syystä tiivistetty uretaanilla eikä silikonilla, kuten voisi kuvitella.

Uusi pohja kiinnitystä vaille paikallaan

Uusi lastaussilta kiinnitettyVanha kumimatto säästettiin ja laitettiin lattiaan. Lastaussillalla oli jostain syystä ollut terassimaton tyyppinen kangasmatto aiemmin, joka oli imenyt kaiken kosteuden. Vaihdettiin siltaan myös kumimatto, joka on helpompi pitää puhtaana.Vaihdettiin kevyempi vanerilevy tuuletuslukkuun.
 Lisäksi myös vanha painava tuuletusluukun levy vaihdettiin kevyempään, joten sitä on nyt mukavampi laskea ja nostaa.kumimatto pultattu

Tehtiin myös pari patenttia tuuletusluukun kiinnitykseen, jotta voi kuljettaa hevosia luukku auki ja se pysyy kiinni alhaalla lastaussillassa.
Mikään kaunis koppi tämä ei ole, mutta pääasia, että ajaa asiansa. Tällä on jo pari kisareissua ehditty ajella ja hyvin kulkee. Jarrut ja valot toimii myös todistetusti. Katsastaa pitäisi vielä tämän vuoden puolella.

Helga kyydissä

Kaksi ponia mahtuu hyvin kyytiin.

Kommentit

Suositut tekstit