Iitun klinikkareissu

Päätin käyttää Iitun klinikalla ontumatutkimuksissa. Iituhan ei ole siis lainkaan ontunut, mutta toissa viikkoisten estetreenien jälkeen jalkoihin kertyi normaaliin tapaan nestettä, mutta kylmäyksen jälkeen Iitu ei antanut koskea vasempaan etujalkaan ja vetäisi sen pois. Pieni asia, mutta kun kyseessä on rotu, joka ei juuri millään tavalla näytä kipua ennen kuin on tosi kyseessä niin pienetkin muutokset on hyvä tutkia. Onhan Iitu kisakäytössä oleva hevonen ja kisakenttiä onkin tullut tänä kesänä reippaasti käytyä läpi.

Ontumatutkimuksessa tuli hyvi hyvin vähäinen reaktio vasempaan etujalkaan 0,5/5. Molempien etujalkojen vuohiset olivat lievästi täyttyneet. Eläinlääkäri kumminkin totesi, että harvinaisen terve hevonen. Päädyttiin eläinlääkärin suosituksesta piikittämään molempien etujalkojen vuohiset, sillä piikitys olisi jossain vaiheessa kumminkin edessä. Iitulle määrättiin 10 päivää käyntiä ja sitten normaalin liikutuksen pariin. Seuraavat kisat saa mennä 3 viikon kuluttua (jo!).








Tästä voisi ajatella, että vein Iitun ihan turhan takia tutkittavaksi, kun mitään vammaa ei ollut. Mietin itse samaa klinikalla, mutta totesin, että parempi kuitenkin tutkia kunnolla, sillä Iitulle ei ole koskaan minkäänlaista ontumatutkimusta tehty. Nyt kesällä kun varsinkin on hypätty enemmän ja korkeampia esteitä niin on hyvä varmistua siitä, että kaikki on kunnossa.

Iitu oli esimerkillinen potilas, koska sitä ei edes tarvinnut rauhoittaa piikitykseen. Eläinlääkäri kävi vielä varmistamassa, että oliko Iitu sittenkin rauhoitettu kun Iitu nuokkui naruissa. Ei ollut, se oli vaan perus Iitu. (Simo saa aina reippaan rauhoituksen, koska piikityksesta ei tule muuten mitään..)



Simon kanssa olisi kanssa edessä kuukauden päästä sama urakka. Ajattelin, että ehkä sillekin olisi  pitkästä aikaa hyvä tehdä ontumatutkimus. Takajalkojen nivelet on piikitetty vuosittain jo kolmen vuoden ajan, joten on hyvä tsekata, onko tullut muutoksia.


Kommentit

Suositut tekstit