Iitun kauden ensimmäisissä koulukisoissa Niihamassa

*Kirjoitin pitkän selostuksen Iitun koulukisoista, mutta kiitokset bloggerille kun hävitti kaiken kirjoittamani vaikka tallensin useita kertoja.. Tässä siis melkoisesti lyhennetty versio kisoista*


Iitukin pääsi kouluaitojen sisälle pitkästä aikaa kun Niihamassa järjestettiin kouluratsastuskilpailut 25.6. Iitu oli ilmoitettu kahteen luokkaan, Aikuisratsastusmerkin kouluohjelma 2010 ja Helppo B:0 2009. Kisaajia oli ilmoittautunut paljon, peräti 61. Näistä 35 ratsukkoa kisasi tuon Helpon B:n. Tästä huomaa hyvin, kuinka huonosti Pirkanmaalla on kouluratsastuskilpailuja. Sen harvan kerran kun sellaiset on, on osallistujamäärä valtava. Iitun oli tarkoitus menna aikuisratsastusmerkin kouluohjelma verkkaluokkana, mutta suunnitelmat meni mönkään kun selvisi, että Iitu starttaa Helpon B:n klo 16 jälkeen ja kouluohjelman vasta klo 17:30. Toisaalta tämä osoittautui hyväksi muutokseksi, sillä Iitu ei oikein jaksanut tuota jälkimmäistä luokkaa. 

Helposta B:stä Iitu sai oikein hyvät prosentit: 64,4%. Iitu oli pitkään palkinnoilla, mutta tipahti sijoilta klo 18 jälkeen, ollen lopullisissa tuloksissa 15. Aikuisratsastusmerkin kouluohjelmasta prosentteja tuli 62,2% ei huono sekään, mutta ei riittänyt kärkisijoille.

Arvostelussa luki sitä tuttua samaa; enemmän, rohkeammin, voimakkaampaa laukkaa, energisemmin eteen, askel venymään.. Parin viikon päästä oleviin Vuonohevosten mestaruuskilpailuihin ei mitään hirmu suuria odotuksia ole, mutta se on kivaa, että joukossa ei tällä kertaa ole pitkäkoipisia keveän näköisiä kouluratsuja, joihin verrata, vaan kaikki tappijalat kisaa keskenään :)


Kommentit

Suositut tekstit