Suomen vuonohevosyhdistys 30 vuotta -mestaruuskilpailuiden toinen päivä -Estemestaruus

Lauantaina oli vuorossa esteet. Esteillä kilpailtiin 40cm ja 60cm luokkien lisäksi 80cm mestaruusluokassa. Iitu aloitti heti aamusta 40 cm luokassa. Iitua ei motivoineet pikkuesteet juuri lainkaan ja hölkötteli luokan läpi juuri jalkojaan nostamatta, mistä tulikin harmillisesti yksi pudotus ja 4 vp.





Harmillisesti lähes kaikki kuvat kilparadalta ovat takaapäin kun esteet hypättiin pääsääntöisesti katsomosta pois päin



60cm luokan Iitu aloitti ensimmäisenä ja oli jo enemmän hereillä. Laukka pyöri paremmin, eikä rikkonut raville enää niin kuin ensimmäisessä luokassa. Iitulle tuli puhdas rata, mutta uusinnassa harmillisesti kolautti esteeseen joka kaatui ja siitä 4 virhepistettä. Tästä huolimatta Iitun aika oli melko nopea.  Lopputulemana Iitu oli 60cm radalla kolmas uusinnan pudotuksen takia. Kaksi ensimmäistä palkittiin, joten Iitu jäi tällä kertaa ilman ruusukkeita.




60cm luokan voittajaratsukko Unna Nieminen ja Steinskogens Gnist



Iltapäivällä olikin vuorossa mestaruusluokka, johon osallistui harmillisen vähän ratsukoita. Juuri ennen luokan alkua tiedotettiin, että myös uusinnassa ratsastetaan 80cm rata ja silloin harmitti vietävästi kun juuri siitä syystä ei osallistuttu kun uusinta oli alunperin 90cm. Moni ratsukko ei selvinnyt edes ensimmäisestä esteestä, joka oli sama kuin Iitun luokissa. Se lisäsi entisestään harmitusta, kun Iitu oli mennyt nätisti, kun ei kyttäilyjä harrasta. Toisaalta olihan tuo mestaruusluokkaan osallistujien vauhti ihan eri planeetalta kuin Iitun hidas hölköttely.. Kaikki hevoset tuntuivat liikkuvan eteen ihan itse ilman ratsastajan hirmuista pumppausta. 

Kilpailu piti sisällään jännitystä kieltojen ja putoamisten takia. Pari putoamista näytti hurjalta ja kivuliaalta kun ratsastajat tippuivat suoraan esteiden päälle. Vuohevosten mestaruuden vei neljättä vuotta putkeen Sonja Skriko ja Somnus! Hurjasti onnea heille, ovat kyllä mestaruutensa kovalla työllä ansainneet.


Lauantain käyttöajo oli peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi, joten Iitu sai vapaata ja aikaa oleilla tarhassa sekä syöttelin Iitulle hieman vihreää. Makoiltiin Iitun loimen päällä ja Iitu söi vieressä narussa.  Ilalla oli vuorossa juhlailallinen, jossa palkittiin Suomen Vuonohevosyhdistyksen ansioituneita jäseniä, mm. diplomein ja ansiomerkein rodun ja yhdistyksen hyväksi tehdystä työstä.

Kommentit

  1. Kivoja kuvia, ja mukavan kuuloinen tapahtuma kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. - Kiitos! Tapahtuma oli oikein mukava ja aiotaan osallistua ehdottomasti uudelleen ensi vuonna :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit