Suomen Vuonohevosyhdistys 30 vuotta - viimeinen kisapäivä - Koulumestaruus

Sunnuntaina vietettiin viimeistä kilpailupäivää ja silloin oli vuorossa ehkä se eniten odotettu laji; kouluratsastus. Mestaruusluokkaan oli ilmoittautunut peräti 14 osallistujaa, sekä myös Helppo C, että Helppo B luokissa oli osallistujia. Iitu osallistui verkkaluokkana helppo C luokkaan. Tuo oli sama luokka, jonka Iitu meni viime vuonna ja nyt haluttiin parantaa tulosta viimevuotisesta (55,75%) Iitu liikkui radalla nätisti ja suoritti kaikki tehtävät ilman rikkoja. Lisäykset oli melko vaatimattomat, mutta pääasia, että teki kaikki niin kuin piti. Tänä vuonna Iitu sai prosentteja 63,5% Eivät ihan riittäneet sijoitukseen ja noilla prosenteilla Iitu oli neljäs.
Ensimmäisen luokan jälkeen Iitu pääsi hetkeksi karsinaan lepäämään. Välissä oli Helppo B luokka, johon osallistui useita samoja ratsukkoja kuin C:n, mutta Iitulla jätettiin se suosiolla välistä. Päivällä olikin mestaruusluokan aika, jossa Iitu on vuoro oli kolmantena ratsukkona. Rata meni ihan ok, mutta vierestä seuratessani huomasin, kuinka Iitulta joutui kyllä pyytämään jokaisen askeleen eteen. Iitu oli varmaankin väsähtänyt jo kolmesta kisapäivästä, joten ei jaksanut laukkaohjelmaa ihan loppuun asti kunnolla. Viimeiset metrit meni ihan vaan tahdon voimalla. Iitu ei muutenkaan ole vielä A:n tasolla, mutta kunhan kokeiltiin, että miten menee kun vastassa on muita vuonohevosia. Iitu sai ihan hyvät prosentit ensimmäisestä A:n radasta, 57,845% eikä jäänyt edes viimeiseksi, joten nyt vaan treeniä lisää etenkin laukassa niin kyllä Iitu varmasti muutaman vuoden päästä kisaa ihan kärkisijoista :)

Harmaat vuonikset dominoivat kisaa aika ylivoimaisesti ja vuoden 2018 mestaruuden nappasikin Erica Lindfors orillaan Minor II prosentein 65,345%. Toiseksi sijoittui Roosa Kujanpää hevosellaan Haavanesko 64,828% ja kolmanneksi Sonja Skriko ja Somnus 64,397%. Oli kyllä hienoa katsella upeita lisäyksiä ja voimakasta laukkaa. Siinä on tavoitetta kerrakseen jos tuon kolmikon tasolle joskus pääsisi! :)


Minor IIHaavanesko

SomnusMestariratsukko Erica Lindfors ja Minor II


Harmaat kaverukset

Kommentit

Suositut tekstit