Täältä tulee Helga

Blendan tammavarsa sai nimekseen Korjanlehdon Helga. Tilamme nimi on Korjanlehto ja varsa syntyi Helgan nimipäivänä. Olin miettinyt Helga nimeä jo aiemminkin, koska isäni äidin nimi oli Helka ja Helga on norjalaisen naisen nimi eli aito viikinkinimi. Mikä muukaan sopisi viikinkien hevosten vilille jälkeläiselle!


Tätä maitopartaa ei voi olla suukottelematta


Helga on osoittautunut uteliaaksi, mutta myös hieman vikuriksi varsaksi. Kaikenlaista pitää maistella ja näpertää mm. sähkölangat on pureskeltu läpi heti ensimmäisenä päivänä. Onneks Helga sai muutaman kunnon tällin langoista ja oppi täten varomaan lankoja. Leikkisästi nimitin Helgaa HELLgaksi, koska se tuntuu olevan koko ajan pahanteossa ja on hirmu villinä riehumassa. Ei se oikeasti ole mikään pirulainen, vaan normaali vilkas varsa :)Helgan väritys on erikoinen. Emänsä tavoin veikkaan, että Helga on vaaleanruunihallakko, mutta Helgalla on hyvin tummat merkit ja harja. Lisäksi Helgalla on kaunis ja kovera pää, kuin arabilla. Olen vertaillut Helgaa muihin vuonisvarsoihin ja Helgan sisaruksiin, niin kaikilla tuntuu olevan kellertävä karvapeite ja vitivalkoinen harja. Helga on enemmänkin kylmän, ehkä hieman savuisen värinen ja harja on tumma. Erityisen mielenkiintoista oli nähdä Kemiössä Helgan 3 viikkoa vanhempi sisarpuoli, Rosellen, joka oli ulkonäöltään täysin Helgan vastakohta.

Miten kukaan voi olla näin kaunis?

Elämä Helgan kanssa on pitänyt sisällään jo moni haasteita ja oivalluksia, mutta niistä kirjoittelen erikseen.

Kommentit

 1. On se vaan niin ihana <3 Kivaa päästä seuraamaan myös varsan kuulumisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Hän on :) Itseäkin kiinnostaa varsan kehitys niin aion varmasti myös kirjoitella siitä tänne :)

   Poista
 2. Voi kun hän on kaunis!! Oikea sydänten särkijä! 😍😍😍😍😍

  VastaaPoista
 3. Voi jestas, kyllä on todellakin kaunis varsa! Tällaiset kuvat eivät kyllä ainakaan helpota kroonista varsakuumettani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Hahaa! Itse katselin monia vuosia kauniita varsoja kun tiineydet päättyivät keskenmenoon, joten tiedän tunteen :D

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit