Enää viikko Vuonohevosten mestaruuskilpailuihin!

Heti kun varsomisjännistyksestä on selvitty, täytyy jo jännittää ensi viikolla olevia Vuonohevosten mestaruuskilpailuja Kemiönsaaressa. Nyt on Vuonohevosyhdistyksen 30. juhlavuosi, joten myös mestaruuskilpailuissa näkyy juhlatunnelma.

Iitun kanssa lähdetään matkaan jo torstai-iltana ja Iitulla on melkoinen urakka edessään: jalostusarvostelu ja rotunäyttely perjantaina, esteratsastus 40cm ja 60cm luokissa lauantaina, sekä sunnuntain kruunavat kouluratsastuskilpailut Helppo C luokassa sekä koulumestaruusluokassa.

Tänään selvisi rotunäyttelyyn osallistujat, joista Iitun kanssa samassa luokassa ovat:


Lähes kaikkien tammojen suvuista löytyy samoja hevosia kuin Iitulla. Iitun suhteen odotukset eivät ole tässä rotunäyttelyssä kovin korkealla. Varmaan tulee se perinteinen II -palkinto ja tosissaan toivon, että Iitu on hereillä eikä laahusta.

Jalostusarvosteluun osallistuu Iitun lisäksi:

Hestdalens Lita
Lykkelinn av Nordhaug
Marina Foss
Prinsesse Foss

Kouluratsastuksen mestaruusluokkaan osallistuu Iitun lisäksi 12 ratsukkoa:

Birkens Limbo
Unn Hugleikson
Torden Storm
Refstrup's Jennifer
Haavanesko
Minor II 11F
Nemo
Solsikkens Trudi
Kastello Unik
Saethres Bris
Skogsgut Foss
Somnus
Manolito Foss

Kovaan seuraan pääsee Iitu kisaamaan, mutta kunhan osallistutaan osallistumisen ilosta. Ehkä tulevina vuosina Iitu pääsee ihan oikeasti kisaamaan mestaruudesta, mutta kunhan käydään ottamassa vähän tuntumaa.


Muiden luokkien osallistujia ei olekaan vielä tiedossa, mutta lähtölistat varmaan julkaistaan kohtapuoliin.

Iitun kanssa harjoiteltiin kertaalleen kehässä kulkemista ja paikallaan pönöttämistä. Iitu on kyllä mestari tuossa paikallaan pönötyksessä, mutta vielä kun olisi hereilläkin, eikä vaan nuokkuisi..Iitun on nyt mukava pyöressä ja lihaksikkaassa kunnossa varsinkin kun vertaa esimerksiksi vuoden 2015 Teivon rotunäyttelyyn, jossa Iitu oli melkoinen laiheliini:


2015
Iitu ensimmäisenä, Simo takana
Nyt vaan pitää olla ruokinnan kanssa tarkkana, että Iitu ei pääse yhtään enää laihtumaan. Kylkiluut eivät saa näkyä ja hevoset muutenkin jännitävät itseään näyttelyissä. Lihoa ei saa, mutta ei myöskään laihtua, joten täytyy vielä viikko tsempata. Vuonohevoset tulee esittää mieluummin pyöreämmässä kunnossa kuin laihassa.

Oletko sinä tulossa juhlistamaan yhdistyksen 30 vuotista taivalta ja seuraamaan tai osallistumaan mestaruuskilpailuihin? Mitä odotat viikonlopulta? :)

Kommentit

Suositut tekstit