Iitun este- ja koulutreenejä maneesilla

Iitun kanssa on päästy nyt mukavasti kerran viikkoon treenaamaan läheisen ratsutilan maneesille. Ollaan saatu maneesi varattua arkiaamuisin klo 7, kun tallilla ei ole vielä niin aikaisin asiakkaita. Itse en ole ollut ratsastamassa, olen ollut katselemassa, kuvaamassa ja nostelemassa tarvittaessa puomeja. Maneesitreenit on ollut hyvää valmistautumista tulevaan kisakauteen.

Toissa viikon torstaina Iitu oli maneesilla hyppäämässä rataa pitkästä aikaa. Iitu on muistaakseni hypännyt viimeksi syyskuulla, joten onhan tässä jo taukoa ollutkin. Verkkaradaksi Iitu hyppäsi ristikoita, mutta ne ei selvästikään motivoineet Iitua. Iitua ei oikein huvittanut laukata, vaan se mieluummin hölkötteli ristikoiden yli. Nostettiin esteet 50cm ja tuon radan Iitu hyppäsi pari kertaa puhtaasti, mutta laukka oli todella hidasta ja Iitua ei oikein huvittanut edetä. Ei puhettakaan, että olisi nostettu estekorkeutta radalle, kun pitäisi olla sen verran energiaa, että pystyisi hyppäämään reippaasti. Nyt hypyt oli lähen kengurumaisia loikkia paikaltaan. (tai siltä se ainakin näytti..) Iitu myös otti jonkin miniaskeleen sarjalla juuri ennen toista estettä, kun olisi päässyt muutamalla isommalla askeleella.

Loppuun nostettiin vielä yksittäinen pysty 60cm ja silloin Iitu tuntui vasta syttyvän ja hyppäsi tuon esteen reippaasti. Ihan hyvää mieliinpalauttelua oli tuo treeni maneesilla. Samalla todettiin, että ei kannata edes haaveilla mestaruusluokista tänä vuonna. Ensin tarvitaan energia ja into, että Iitu ylipäätään selviäisi 80cm ja 90cm esteistä. Kyllä se 60cm on turvallisempi valinta mestiksiin kesäkuulla. Laitan tähän loppuun vielä videon estetreeneistä.

Viime viikon tiistaina Iitulla oli koulutreenit maneesilla, jossa Iitu harjoitteli HeA rataa kesäkuuta varten. Tai no ei oikeastaan rataa vaan pätkiä siitä. Raviväistöjä ja laukkateitä, myös vastalaukkaa. Ilokseni huomasin, että Iitu meni hienossa, pyöreässä muodossa laukat molempiin suuntiin. Nyt ei ollut puolieroja. Aiemmin hankalampi vasen kierros näytti nyt omaan silmääni jopa ehkä hieman paremmalta,  voimakkaammalta ja ilmavammalta kuin oikea. Etupainoistahan tuo laukka vielä on, mutta tämän talven kehitys on ollut ihan huikeaa. Kunhan Iitua vaan saadaan treenattua samalla kaavalla kuin nytkin niin mestisluokka on edelleen mahdollinen.

Minulla oli maneesilla kamera mukana ja maneesin ikkunoista tuleva aamuauringon valo oli aivan täydellinen ja mielestäni sain todella onnistuneita kuvia Iitusta.

Tuotuani nämä kuvat blogiin, aloin ihmettelemään, että mitä kummaa laadulle tapahtui tässä välissä..

Tässä puhelimella kuvaamani video tiistain koulutreeneistä:

Tässä taas viime viikon torstain estetrreenit videolla:
Itse olen Iitun kanssa keskittynyt ajohommiin ja kunnon kohotukseen. Ollaan tehty myös kouluradan tehtäviä maastossa: menty pohkeenväistöä käynnissä ja ravissa tien laidalta toiselle, on otettu pysähdyksiä tasajaloin, peruuteltu ylämäkeen jumpaten samalla peppua, laukannostoja käynnistä (ainakin yritetty).. jne. Kärryillä on myös otettu pysähdyksiä ja peruutuksia ylä- ja alamäissä. Iitu on ollut oikein kuuliainen ja tottelevainen, Itselle vaan laukka tuottaa haasteita, mutta onneksi ei meikäläisen tarvitse olla mestisluokassa laukkaamassa  ;)

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit