Hevoset -messujen tunnelmia

Nyt se hartaasti odottamani vuoden kohokohta on ohi. Tunnelmat ei olleet ihan niin katossa kuin odotukset. Olin messuilla lauantaina heti yhdeksältä oven takana odottamassa, jotta pääsin tekemään parhaat löydöt ennen ruuhkaa. Heti ensimmäisenä oli Puuilon piste, jossa olikin sopivasti löytöjä 10 € -kori, josta pääsin tonkimaan heti jalustinhihnat Iitulle ja perus jalustimet koulusatulaan. Molemmat siis kympin kappale. Tuosta matka jatkui käytävä kerrallaan kojulta toiselle ja seuraavasta alekorista tarttui matkaan Kingslandin urheilurintsikat 10 eurolla myöskin. Lauantain parhaimpia löytöjä oli Finntackin pinkit kylmäyssuojat 25 € Horzelta. Siis yksi pari maksoi 25 euroa! (Hankkijan osastolla ihan samat suojat maksoi 49,95 €...)

Ylivoimaisesti paras ja kaunein osasto oli House of Horses Helsinki! Olen jo pitkään haaveillut erityisesti harmaasti lippiksestä, jonka kävinkin heti ostamassa. Ihailin myös esillä olevia supersöpöjä huppareita, mutta ne oli mielestäni melko kalliita, joten en raaskinut ostaa.

Tämä piste on kuin karkki!Sadetakki on ihana!

Kirsikkana kakun päälle tuotteet pakataan ihaniin pussukoihin!

Jipii! Lippalakki kesäksi!


Muutama sananen ohjelmasta. Ensinnäkin, miksi ihmeessä ohjelma alkaa jo yhdeksältä? Eihän porukka ehdi tasalta vielä sisään ja myöskään messuosastoja ei ehdi vilkaisemaan lainkaan, jos haluaa päästä katsomaan ensimmäisen ohjelmanumeron. Ostosten välissä vilkaisin vähän Mikko Mäentaustan esteklinikkaa ja rotunäyttelyä varten menin oikein katsomoon istumaan. Viime vuonna rotunäyttely oli melkoinen farssi ja silloin jo tuumailin, että en enää vaivaudu sitä katsomaan... Mutta pitihän vuonikset tietysti nähdä! Ihanat Herttua ja Rinsessa esittivät hienosti vuonohevosten mestaruuskilpailuissakin kisattavaa käyttöajoa ja käyttöratsastusta. Rotuesittelyssä minua ärsytti suunnattomasti se, että sama biisi tuli uudelleen ja uudelleen. Soikohan se peräti 7 kertaa putkeen. Lisäksi esitykset olivat jopa puuduttavan pitkiä. Okei, plussaa siitä, että tänä vuonna hevoset ehti näkemään kunnolla, kun viime vuonna rotuja esiteltiin niin hirveällä kiirellä, että osa ehti kiertämään areenan hirmuista vauhtia kertaalleen kun jo rotu vaihtui. Lisäksi häiritsi se, että joitakin rotuja vain taluteltiin ympäri areenaa. Olisi nyt ollut edes jonkinmoinen näytös. 

Mäentaustan klinikastaCurlyja löytyy niin hevos- kuin ponikoossakin

Tällaisen upean Percheronin voisin ottaa vuonisten jälkeen ;)

Muita ohjelmanumeroita en messuilla ehtinytkään seuraamaan, kun piti juosta tukka putkellä osastoja läpi ennnen kuin väenpaljous alkoi ahdistamaan. Poistuinkin lauantaina messuilta jo yhden aikaan. Väkijoukko ei ehkä olisi niin ahdistanut, jos messut olisi jaettu usempiin halleihin eikä kahteen täyteen tuupattuun halliin.

Lauantain ostokset


Sunnuntaina kävin pyörähtämässä messuilla taas heti aamusta ja suuntasin suoraan House of  Horses Helsinki -osastolle ostamaan edellisenä päivänä ihailemani hupparin. Onneksi menin heti aamusta, sillä kokoja ei hirveästi ollut enää jäljellä. Ehdin hetkisen seuraamaan Anna-Julia Kontion esteklinikkaa, jonka järkeen kiersin kaikki kojut vielä muutamaan kertaan läpi ja lähtiessäni bongasin Iitulle vielä samat kolmipalakuolaimet kuin viime vuonnakin. Lisäksi ostin kaksi fullneck fleeceloimea Hankkijalta hintaan 25 €/kpl. Mukaan tarttui myös toinen QHP:n jakkara ja hengitysyrttejä Iitulle. Yhtään 100cm mutkavyötä en messuilta löytänyt enkä myöskään tummanvihreitä suojia Iitulle. Ruohonvihreitä ja limenvihreitä kyllä oli tarjolla.

Ny Vestergårds Niclas edustamassa vuoniksia karsinassa

Vuoniskeppareita myynnissä yhdistyksen pisteellä


Supersöpöt suojat, mutta ihan väärää kokoa...ja väriäKeppareita alkoi olla jo lähes joka kojulla myynnissä

Simo simulaattorin luona pyörin muutamaan otteeseen kun teki mieli kokeilla. Tulin toisiin aatoksiin kun multa kumminkin löytyy kolme ihan oikeaa hevosta pihasta.
Jotenkin jäi nihkeät fiilikset messuista. Liikaa väkeä ja aika kehnosti tarjouksia. Aika perushinnalla siellä myytiin tavaroita. Olisin odottanut jotain erikoista 10 vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Kuvia katsellessani tulin ajatelleeksi, että kaikenlaista roinaa sitä olikin tyrkyllä, mutta onneksi en ostanut "koska sain niin halvalla".. Yksi asia minua ilahdutti messuilla ja se oli erinomainen asiakaspalvelu suurimmassa osassa osastoja! Ruuhka ja kiire ei vaikuttanut asiakaspalveluun, vaan jokaista kohdeltiin yksilönä ja jokaiselle oli aikaa antaa ainutlaatuinen asiointikokemus. Yrittäjät, teette hienoa työtä kun jaksatte osallistua mesuille ja ammattitaitoisesti palvelemalla saatte uusia asiakkaita. Vähän kehnoista tunnelmista huolimatta aion silti mennä myös ensi vuonna! :)

Parhaat ostokset ehdottomasti!


Mikä sinun mielestäsi oli parasta messuilla? Teitkö hyviä löytöjä? Aiotko mennä ensi vuonna uudelleen?

Kommentit

 1. Ruuhka jäi mullakin päällimmäisenä mieleen. Se on kyllä tosi sääli, koska olisi mukavampi kierrellä ihan rauhassa. Nyt tuntuu, että jää puolet katsomatta, kun ei viitsi tunkea. Jäi estekisat katsomatta, kun tajuttiin, että nyt on varmaan päivän ainoa hetki kun myyntipisteillä ei ole ihan niin isoa ruuhkaa.

  Ihanat noi House of Horses- hankinnat. Heillä oli kokonaisuudessaan myyntipiste todella houkuttelevan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyy antaa järjestäjälle palautetta, jos vaikka laajentaisivat ensi vuonna kolmanteen halliin tuota tapahtumaa. Expo -alue ja ohjelma-alueet voisivat mielestäni olla ihan erikseen. :)

   Poista
 2. Ihana huppari ja lippis! Katselin itsekin messuilla kyseistä hupparia, mutta sunnuntaina ei enää sopivaa kokoa löytynyt. Lisäksi löysin vast ikää blogisi, aivan ihana, saman tien lukulistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. - Kiitos! Voi harmi! Itse kävin heti messujen auettua aamusta niin vielä oli muutama koko jäljellä.. kävi siis tuuri! Mukavaa kun liityit lukijaksi!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit