Iitun rankat treenit

Iitua on treenattu tänä talvena paljon ja raskaasti. Jos ei tällä hankitreenin ja koulutuuppailun määrällä ole lihakset ja kunto kasvaneet niin johan on kumma. Iitullahan on ensisijaisena tavoitteena kantakirjaus Vuonohevosten Mestaruuskilpailuissa. Toki samalla Iitu osallistuu kouluratsastukseen, esteratsastukseen, rotunäyttelyyn ja käyttöratsastukseen. Käyttöajo on vielä auki, kun en tiedä yhtään, että saako paikan päältä kärryt/valjaat vai miten kisat etenee. Lähempänä kisoja todennäköisesti selvinnee kun ohjeistus tulee julki.


Iitun viikko-ohjelmaan on sisältynyt vain yksi tai kaksi vapaapäivää. Koulua on treenattu kahtena päivänä viikosta, lisäksi on ollut kevyempiä maastolenkkejä ja raskaampia maastoja sekä satunnaisia kärrylenkkejä. Viime viikolla otettiin pitkästä aikaa kavalettijumppa mukaan liikutukseen. Talvella ei harmillisesti pääse hyppäämään esteitä, mutta pieniä kavaletteja uskalsi hypätä lumellakin.


Etenkin Iitun laukka on kehittynyt tänä talvena huimasti ja Iitu on oppinut nostamaan laukan käynnistä. Helppo A ei ole enää niin kaukainen haave kuin vuoden lopulla kun laukka ei oikein kunnolla pyörinyt. Vielä on onneksi kolme kuukautta aikaa treenailla. Tai onneksi ja onneksi.. Kamalan lyhyt aikahan tuo on ja harjoituskisoja ei tunnu olevan oikein missään ennen kesäkuuta. Kipa on kahlattu läpi ja 1-tasolta löytyy lähistöltä pelkkää Helppoa C:tä. Täytyy käydä lähitallien facebook sivuja läpi, josko löytyisi kisoja, mitä ei kipassa ilmoiteta. Onneksi satuin löytämään huhtikuun puolivälistä suht läheltä koulukisat ja maaliskuun lopussa olisi harjoitusestekisat. Olen kuitenkin henkisesti varautunut siihen, että tänä vuonna ei vielä mestaruusluokkaan päästä osallistumaan jos tuleekin takapakkia treenihin, joten Helppo B olisi se helpommin saavutettava tavoite.
Nyt odottelen talvikarvan lähtemistä. Oikein jännittää, että minkälainen Iitu karvapeitteen alta paljastuu. Tein jokseenkin järkyttävän havainnoin viime viikolla kun vertasin Iitun hyppykuvia nyt talvelta ja viime kesältä. Asento esteellä on sama, mutta hevonen on ihan eri näköinen.Tässä videoita Iitun menosta.

 Ensimmäisenä ratsutusta;


Koulutreenejä:


Kavalettijumppaa:


Vaihteeksi myös kärryttelyä, tässä laukattiin reippaassa tahdissa, mutta mukavasti kuulolla:


Kommentit

 1. Oi vitsi miten ihanan monipuolinen Iitu on! Ihan mahtavaa, että voi noin paljon kaikkea harrastaa sen kanssa! Näytti oikein hyvältä kouluitreeneissä ja kavaletit ylittyi niin näppärästi, Viggo varmaan olis juossu niistä vain läpi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iitu on kyllä juuri sellainen vuonohevonen kuin pitääkin. Rauhallinen ja monipuolinen. Seisoo vapaanakin paikallaan vaikka kuinka kauan, kunnes liikkeelle käsketään :)

   Iitu on ihan huippu kaveri, mutta minulle Iitu ei ole "se oikea" vaikka Iitun kanssa on todella mukavaa ja rentoa harrastaa kaikenlaista kun se ei turhasta hötkyile, juuri sellaista kuin oman hevosen kanssa pitäisi ollakkin, mutta se jokin viime silaus yhteistyölle puuttuu..

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit