Enää viikko vuoden kohokohtaan

Pian se on täällä! Joka vuotinen kohokohta, eli Hevoset -messut Tampereella. Eräälle tutulle kuvailin, kuinka odotan tuota tapahtumaa joka vuosi enemmän kuin firman pikkujouluja. (ei sillä, että nuo kaksi tapahtumaa olisi verrattavissa keskenään..) Ah, mitä ihanuutta edessä koko viikonloppu! Hevosia aamusta iltaan. Joka vuosi on must nähdä rotunäyttely ja olen tykännyt myös kouluratsastus tai esteratsastusklinikoista.  Tänä vuonna messuilla on myös Playssonin bloggaajien handler -kisa, se kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan! Veikkaan, että tulee olemaan hauska ohjelmanumero. Itse en tuohon osallistu, tykkään pysytellä enemmin taka-alalla kuin paistatella valokeilassa.

Ohjelmanumerot, jotka ainakin haluan nähdä:
Lauantai
Friisiläiset areenalla
Mikko Mäentaustan esteklinikka
Hevosten rotuesittelyt
Satulan sovituksen perusteet
Hevosbloggaajien handler -kisa
Lastauksesta ja matkustamisesta rentoa ja mukavaa

Sunnuntai
Tasapainoinen istunta, tasapainoinen ratsukko
Anna-Julia Kontion esteklinikka


Ohjelmaa selatessani huomasin, että samoja näytöksiä on mukavasti sekä lauantaina, että sunnuntaina, joten jos lauantaina jää jokin ohjelmanumero välistä, ehtii sunnuntaina vielä näkemään sen.


Ohjelmanumeroista huolimatta kaikista eniten odotan messutarjouksia. Olen aivan uskomaton tarjoushaukka ja se fiilis kun kirmaan tukka putkellä läpi eri kojuja tarjousten perässä on lähes orgasminen. En voi sanoin kuvailla sitä hyvänolon tunnetta ja tyydytystä mikä siitä tulee. Kokosin tähän omia hankintatarpeitani ja vinkkejä, mistä aiempien vuosin kokemuksella on löytynyt parhaimpaan hintaan.

Ostolista näille messuille on seuraava:
- 100cm anatominen satulavyö Iitulle (Hevarilla ollut joka vuosi tarjous)
- 135cm fullneck fleeceloimi (Puuilo/Horze/Hankkija)
- 135 cm fullneck villaloimi (Horze/Hankkija)
- 155cm fullneck fleeceloimi (Puuilo/Horze/Hankkija)
- uudet venymättömät jalustinhihnat Iitun satulaan
- hengitysyrttejä Iitulle (Chia de gracia ja Tallitukku)
- tummanvihreät suojat Iitulle
- Biofarmin mehiläisvahavoide (aivan huikea tuote, viime vuonna ostettu tuubi vetelee viimeisiään)
- Kisahuopia Iitulle (Börjes)

Ylläolevien lisäksi mukaan tarttuu silti kaikenlaista tarjoustavaraa. Itselle en onneksi tarvitse mitään, eikä itselle ole edes niin kiva ostaa kuin hevosille. Paitsi, että minua kyllä kiinnostaa House of Horses, olen kuolannut heidän tuotteitaan Instagramissa. Playssonnetin pisteellä kannattaa toki pyörähtää jutulla ja yhtenä nostona vielä Suomen Vuonohevosyhdistys, joka tarjoaa tietoa rodusta ja kertoo, missä päin Suomea pääsee rotuun tutustumaan. Rotua karsinassa edustaa ihana veteraani-vuonis Ny Vestergårds Niclas, jonka ulkonäöstä ei tosiaan uskoisi, että herra käy yli kahtakymmentä vuotta.

Viime vuoden löytöjä

Mitä sinä odotat erityisesti messuilta?

Kommentit

 1. Mihin olet käyttänyt mehiläisvahavoidetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa niin käyttötarkoitus jäi uupumaan. Eli ihan itselleni olen käyttänyt. Tämä on totinen kuivien ja halkeilevien käsien ja jalkojen pelastaja :)

   Poista
 2. Odotan innolla lauantai-iltapäivän "Moderni palkitsemiseen perustuva hevosen kouluttaminen"-tietoiskua!

  Hevoset-messujen nettisivuilla tietoiskusta kerrotaan näin: "Tietoiskussa käydään läpi, miten koulutat rennon, yhteistyöhaluisen hevosen palkitsemalla (positiivinen vahviste, R+) ja samalla tuet hevosen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Saat myös vinkkejä ylikierrosten laskemiseen hevosen kanssa."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kuulostaa myös mielenkiintoiselta! Ja itsellenikin ajankohtaiselta kun alkaa varsan kanssa touhuamaan. Iitusta tuli kyllä ihan mukava lapanen, vaikka se olikin ensimmäinen nuori, jota itse koulutin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit