Hyvä lihaskunto -parempaa ratsastusta?

Harrastin säännöllistä kuntosalilla käymistä ennen kuin ostin Simon. Hevosten myötä salikäynnit vähenivät kunnes loppuivat kokonaan. Reilu vuosi sitten innostuin uudelleen salilla käymisestä ja sain raivattua kalenteristani aikaa kuntosalille kolmekin kertaa viikossa. Melkoista tasapainottelua on ollut päivätyön, hevostallin, hevosten liikutuksen ja kuntosaliharrastuksen välillä, mutta jotenkin sain kaiken mahdutettua tiukkaan viikkoaikatauluun. 

Jo muutaman kuukauden säännöllisen lihastreenin jäljiltä (ratsastuksen ja tallitöiden lisäksi tietty) huomasin muutosta ratsastuksessa. Jaksoin paremmin ja pidempään. Oli voimaa ratsastaa hevosta eteenpäin entistä enemmän ja voimaa pidättää innokasta hevosta ihan erilailla. Salilla käymisen aloitin etenkin huonojen jalkavoimien takia. Hartioita ja käsiä on tullut käytettyä tallitöissä enemmänkin, mutta jaloissa ei ollut lihaksia oikeastaan kuin pohkeissa. Jalkapäivät olikin alkuun ihan tuskaa, mutta alkoivat nekin pikkuhiljaa helpottaa.

Joulukuulla tuli vuosi täyteen säännöllisiä salitreenejä ja silloin mietin, että pitäisikö minun kokeilla ihan kunnon treeniohjelmaa. Instagramissa sattuikin vastaan Elite Academyn mainos 7 viikon lihaksenkasvatus/painonpudotusohjelmasta. Ohjelman etuja oli, että sen sai toteuttaa parhaiten itselleen sopivaan aikaan, joten aloitin viikosta 3.  Nyt on tuo 7 viikon ajanjakso takana ja toimihan se oikein hyvin. Kaikista vaikeinta oli sokerista luopuminen. Ne jotka väittää, että sokerin himo helpottaa muutamassa päivässä on väärässä. 7 viikon ajan ei mielessä pyörinyt juuri muuta, kuin "saispa suklaata". Kannatti pitää pääni, sillä painoa seitsemässä viikossa lähti 5kg.

Lihaksiston kehittymisen myötä huomasin, että oma kroppa on helpompi kantaa, jolloin myös hevonen kantaa oman kroppansa. Jaloissa on enemmän voimaa ihan tosissaan ratsastaa hevosta. Varsinkin Iitun kanssa on tuntunut jalalla olevan melkoisesti merkitystä. Enkä nyt tarkoita eteenpäin ajavia pohkeita, vaan jalan käyttöä muuten.  Minulla on aina ollut huono tapa käyttää liikaa voimaa ja sitä teen edelleen. Lapsena painoin lyijykynällä kirjoittaessa niin paljon, että kynästä katkesi lähes aina terä. Vatsalihaksia olen jännittänyt ratsastaessa ihan äärimmilleen, vaikka pienikin pito riittää. Olen kannatellut Simon päätä hartiavoimin ylhäällä ja kiskonut jyrää vastaan, vaikka Simon olisi itse pitänyt kantaa päänsä. Jännitän myös vahingossa jatkuvasti lihaksia vaikka pitäisi rentoutua. Noh, oppia ikä kaikki sanotaan. Ehkä ne taidot siitä pikkuhiljaa kehittyy kunhan vaan muistaa olla rentona ja jännittämättä liikoja.

Tässä kuvia 7 viikon muutoksesta:Vasemmalla näkyy lihaksia peittänyt rasvakerros ja jenkkakahvat. Oikealla seison hassusti kierossa niin kädet näyttää oudolta.

Vatsasta ja vyötäröltä paloi eniten rasvaa, -5kg lähtöpainosta

Nyt kun pääsin vauhtiin niin lepoviikon jälkeen treenit ja aamulenkit jatkuu edelleen! Pidin viime viikonloppuna herkutteluviikonlopun ja ahmin kakkua, suklaata, karkkia ja sokeria oikeastaan kaikessa mahdollisessa muodossa. Lisäksi syötiin itse pizzakivellä tehtyä rasvaista pizzaa. Sunnuntaina minulla oli niin karmea olo, että nousi pieni kuumekin kun keho kävi ylikierroksilla pilkkoessaan yhtäkkiä tullutta sokeri ja rasvamäärään. Hyi, en halua enää kokea sellaista. Totaalikieltäytyjäksi en enää ala herkkujen suhteen, mutta meinaan pitää kevyen ruokavalion edelleen. Kroppa ja mieli kiittää :)

Kinder -kakku syötiin kokonaan kahdessa päivässä

Nyt on lihasta kevään paskatalkoisiin kun tyhjätään tarha ja pihatto!

Mitä mieltä olit tällaisesta ei niin hevosiin keskittyvästä jutusta? Miten itse huollat kehoasi ratsastuksen lisäksi? Kiinnostaisiko kuulla tarkemmin treeniohjelmastani?

Kommentit

 1. Mua kyllä ehdottomasti kiinnostais kuulla enemmän treeniohjelmasta! Tosi hyvältä näytti tulokset! Mä oon aina välillä hankkinut salikortin yms. mutta niissä käymiset on aina jossain vaiheessa lopahtaneet. Nyt meillä on tallin kerhotilassa kerran viikossa jooga, niin siinä tulee joka kerta käytyä, kun on niin helppo mennä. Nyt on tullu kans itelle hankittua juoksumatto, jos sillä saisi vähän lisäkuntoilua tehtyä. Mulla loppuu päivästä tunnit, etten töiden ja tallin jälkeen oikeen meinaa jaksaa enää muuta tehdä, sulla on vielä lisäksi oma talli, niin kyllä tosi hyvä suoritus toi treenaaminen sen lisäksi! Haluaisin saada viisi kiloa pois ja vähän kiinteytyä, pitäisi nyt tehdä itselle jonkinlainen viikko-ohjelma, niin ehkä saisi jotain tulostakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooga olisi kyllä erinomaista tasapainoa ratsastukselle! Tulisi venyteltyä kunnolls js liikkuvuus lisääntyisi. Itse olen kerran kokeillut joogaa ja olen jokseenkin malttamaton ihminen niin siitä ei vaan yksikertaisesti tullut mitään :D

   Tuon saman tuntiongelman kanssa olen kamppaillut itsekin. Asiaa helpottaa kovasti se, että teen suurimman osan ajasta kotoa töitä. Aamulla kuudelta ruokkimaan hevoset ja 30 min kävelylenkki tyhjällä mahalla. Työpäivän jälkeen hevosen tai hevosten liikutus ja illalla seitsemän aikaan salille. Kotiin pääsen sieltä klo 21-22 välillä, sitten ruokaa ja nukkumaan. Hirveästi ei jää muulle aikaa, esimerkiksi kavereitakin olisi hyvä välillä nähdä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit