Pakkasenergia purkautuu hölmöilemällä

Viikko sitten sunnuntaina oli kaunis ja aurinkoinen pakkaspäivä. Mentiin silloin Blendan ja Simon kanssa maastoilemaan. Simon ratsastaja, Saima oli ollut sairaana, joten tarkoituksena oli mennä rauhallinen maasto ja rämpiä metsässä korkeassa hangessa. Hevoset oli toista mieltä.. Alkumatkasta vielä nauratti, mutta sitten hymy jo hyytyi kun Simo otti eräässä ylämäessä sellaisen pukkisarjan, että sai ensimmäistä kertaa Saimankin heitettyä selästä. Saimalla jäi ikävästi pikkurilli ohjaan kiinni ja se vääntyi pudotessa, mutta ei onneksi murtunut. Muita vammoja ei tullut, mutta veikkaan, että ylpeys koki kolauksen. Simohan seista möllötti vieressä ikäänkuin ihmetellen, että "Ai etkö sää pysynytkään kyydissä?" Simolla tuntui olevan hurjan hauskaa, mutta Saima nousi urheasti takaisin selkään ja matka jatkui.

Simo osaa näyttää niin kiltiltä ja viattomalta, mutta totuus on toinen..

Jos Simo käytti pakkasenergiaa pukitteluun niin Blendahan meni ihan täysiä. Iso varsamaha ei paljon hidastanut vauhtia kun mamma paineli täyttä kiitolaukkaa pidätteistä välittämättä. Itsellä meni maasto lähinnä matkustellessa ja välillä toivoin, että kunhan ei nyt kaatuisi kun Blenda kaahasi alamäet, mutkat ja kehnotkin pohjat. Ajateltiin, että ehkä saavat energiaa purettua hangessa. Hanki oli nimittäin mahaan asti ja Blenda oikein ui eteenpäin syvässä hangessa. Hanki hidasti matkaa toviksi, mutta kun päästiin metsätielle sama ralli ja rodeo jatkui. Blendalla loppui välillä kunto kesken, jolloin hidasti itse kävelläkseen ja Simo porskutti edellä. Kun otettiin Simoa kiinni niin sitähän ei voinut tehdä mitään maltillista vauhtia vaan täyttä neliä perään. Vaikka mentiin melkoista vauhtia pitkiäkin suoria, ei vauhti vaan tuntunut hiipuvan ja Simo se jatkoi pukkisarjojaan, mutta ei onneksi saanut enää matkustajaa kyydistä. Saimapa laittoi Simon oikein kunnolla töihin kun eräässä laukkamäessa Blendan kunto loppui puoliväliin ja alkoi jo himmailemaan niin Simo meinasi, että hän himmaa kanssa, mutta joutuikin laukkaamaan mäen päälle asti ja siitäkin vielä reippaasti eteenpäin maksuksi hölmöilyistään.

Tämäkin mamma pinkoo tuhatta ja sataa möhömahassaan

Vaikka välillä hirvitti niin olihan keli ihan älyttömän kaunis auringon paistaessa lumisessa metsässä. Ei parempi olisi voinut olla! Hetkittäinen kauhukin vaihtui helpotukseen ja riemuun. Onpahan vaan aivan mahtava vapauden tunne laukata niin lujaa kun jaloista lähtee ja tuuli vaan suhisee korvissa. Minulla oli päässä GoPro kypäräkamera ja videollakin kuuluu hauska ulina tuulessa.Kommentit

  1. Huhhuh mitä kyytiä välillä menitte Blendan kanssa! Tuulen suhina toi lisätunnelmaa. Ja aivan mielettömät maastot teillä, ja puat maisemat auringon paisteessa! Me käytiin kanssa Viggon kanssa talvimaastossa lauantaina, mutta nyt sain huomata että action kamera oli videoinut vain ensimmäiset 2 minuuttia...kyllä ärsyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Se on niin ärsyttävää kun kamera ei tallennakkaan. Mulle kävi edellisellä lenkillä sama. Ajattelin, että sillä kertaa tuli nopeusenkat ja näyttää varmaan ihan huikeelta mut eihän se kamera ollutkaan ottanut videoo. Kyllä ärsytti silloinkin! Ja joskus luulen, että kuvaa videoo niin onkin ottanut vaan yhden kuvan mun sormesta kun laitan kameraa päälle 😆

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit