Iitu Petra Andrejeffin valmennuksessa Viitaniemessä

Iitu pääsi osallistumaan Petra Andrejeffin kouluvalmennukseen Viitaniemen ratsutilalla. Iitulla enemmän esteitä hyppinyt Vilja halusi osallistua vanhan valmentajansa ohjaukseen kun siihen kerrankin mahdollisuus tuli. Oudolle tallille matkustaminen oli Iitulle taas mitä parhainta kokemusta! Iitu oli ensimmäistä kertaa ikinä pressumaneesissa, mutta suhtautui todella lungisti maneesiin eikä ihmetellyt yhtään. Iitu oli kuin kotonaan maneesissa pujotellessaan vieraiden hevosten seassa.Valmennuksessa otettiin alussa kevyttä ravia ympyrällä ja haettiin takajalkoja alle hidastamalla ravin tahtia yhdessä kohdassa ympyrää. Mielestäni tuo oli erinomainen harjoitus Iitulle. Ympyröiden jälkeen hevosia taivuteltiin pitkän uran sisäpuolelle vaihtaen taivutuksen suuntaa puolivälissä, ensi taivutettiin avotaivutuksen tyyppisesti sisälle ja puolivärissä uraa asetus vaihtoi ulos. Iitu kokosi hienosti itseään tässä tehtävässä. Laukkatehtävä olikin jännittävä, kun siinä ravattiin ympyrällä, otettiin kolme askelta käyntiä ja laukannosto käynnistä. Iitu teki todella teräviä ja lennokkaita nostoja vasempaan kierrokseen, joka on se Iitulle vaikeampi kierros. Tosin oikeaan kierrokseen ei jostain syystä tällä kertaa meinannut millään onnistua, vaikka Iitulla on aina ollut laukassa enemmän voimaa oikeaan kierrokseen. Uskon, että huomenna tuleva hieroja auttaa varmasti näihin toispuoleisuuksiin.
Kun olimme lähdössä ja katselin vielä maneesiin kun Iitu kulki uralla muiden hevosten seassa, tulin ajatelleeksi, että Iitu olisi oikeasti kuin syntynyt tuntiponiksi. Kaikki käy ja Iitu on rauhallinen ja mennä puksuttaa eteenpäin tasaiseen tahtiin eikä turhia hötkyile. Mikä tuuri, että tulin ostaneeksi kolmevuotiaan Iitun! Siinä on sellainen oikein tyypillinen monipuolinen vuonohevonen, jonka kanssa voi harrastaa mitä tahansa! :) Nyt täytyy jatkaa reissuja ja kokemusten hakemista vieraista paikoista. Ajattelinkin päivitellä vähän Iitun kisakalenteria tänne bloginkin puolelle.


Kommentit

 1. Moikka! (vaikka ei postauksen aiheeseen liitykään) Mua kiinnostais, että jos oot laittanut sun Scoot bootseihin hokit niin miten? Onko sulla jotain postausta siitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, oon laittanut! En oo siitä erikseen tehnyt postausta, mikä olis kyllä ihan hyvä idea, mutta tässä lyhyesti:
   1. poraa 10mm reiät pohjiin, kaksi taakse siihen leveään osaan ja kaksi sivuille (ei ihan eteen, ettei repeä)
   2. Lyö iskumutterit läpi, laita prikka väliin ja ruuvaa hokki kiinni. Prikka väliin, koska muuten hokit tulevat pohjan läpi ja rikkovat koko bootsin pohjan.

   Kiva kun kysyit! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit