Iitun kehitystä

Iitulla kävi pitkästä aikaa ratsuttaja viime lauantaina. Viimeksi Iitun selässä on käyty kesällä kouluttamismielessä. Pitkästä välistä huolimatta Iitu on silti kehittynyt mukavasti tässä välissä.

Itsepäistä Iitua ei ensin olisi oikein huvittanut ja punki vastaan vasemmalle, mutta lopulta antoi periksi ja työskentely oli Iitullekin paljon helpompaa. Iitu on aika hidas laukannostoissa. Reagoi viiveellä pohkeeseen. Jää ihmettelemään kun pitäisi jo mennä. Samalla huomattiin, että Iitun oikea takajalka on heikompi, eikä oikein jaksa työntää laukkaa. Laukannostoissa jää taakse, kun pitäisi olla Iitun alla. Oikea kierros onnistuu laukassa huomattavasti paremmin kuin vasen. Vasemmassa kierroksessa Iitu ei jaksa. Ensi viikolla tulee hieroja hieromaan Simoa niin samalla hieroo myös Iitun. Veikkaan, että Iitullakin saattaa olla selkä ja peppu melko jumissa. Iitulla on käytetty Simon satulaa, joka on mielestäni pitkähkö, joten minulla on suunnitelmissa tilata 16,5" satula testaukseen.


Tässä pätkä viime lauantailta ratsutuksesta pellolla:
Iitulla on treenattu tämä talvi hangessa, jossa jalkakin nousee korkealle. Nyt kun aurattiin pellolle tasainen alue ratsutusta varten, ei Iitua huvittanutkaan nostella takajalkojaan. Tilasin Iitulle myös kantapainot takajalkoihin ja ajattelin testata, että onko niillä vaikutusta tasaisella.

Aloin pari viikkoa sitten syöttämään Iitulle Kentucke Lite E rehua, jonka piti "virkistää lötkö hevonen". Noh varsinaista virkistystä ei ole vielä ratsastuksessa huomannut, mutta tarhassa Iitu on oikein virkeä ja mikä parasta, ei hengaile enää heinälaatikolla. Rehu tuo juuri sen verran energiaa, että jaksaa temmeltää ja touhuta muutakin kuin mutustaa heinää. Olen ilokseni huomannut, että Iitu on alkanut kyljiltä laihtua, vaikka mahaa vielä roikkuukin. Hyvää vauhtia mennään siis kevättä kohti jo nyt myös lihavuuskunnon suhteen :) Sama pätee myös omiin treeneihin, tarvitsee energiaa, jotta jaksaa. Jos jättää aterioita väliin tai on nälässä, ei ole energiaa treenatakaan, eikä treeni maistu saati kulje. Nyt Iitunkaan ei tarvitse mupeltaa älyttömiä määriä heiniä enää jaksaakseen.Lisäksi tänään kävi ihan mahtava juttu! Iitu oppi nostamaan laukan käynnistä! Voi juku olen iloinen! Torstaina Iitu harjoittelee uudestaan ja katsotaan, hoksasiko viimein oikeasti noston.

Kommentit

Suositut tekstit